Ігор Градобоєв

1993-2024 рр. 

Біографія

Градобоєв Ігор Костянтинович народився 27 червня 1993 року в м. Кропивницький. У 2008 році закінчив загальноосвітню школу №26 (нині КЗ «Ліцей «Нова українська школа» Кропивницької міської ради»). Одружився у віці 18 років. Через сім місяців в нього народилася донечка.

З 2011 року Ігор почав трудову діяльність на підприємстві «Гідросила», де і працював до 2018 року.

Родина

В Ігоря залишились мама, дружина, донька 13 років та маленький синочок, якому 7 місяців.

Відгуки друзів

Зі слів дружини Яни: «Ігор хоч і був молодим татом, але свою донечку безмежно любив. Його маленька Софія була для нього цілим всесвітом. Між нами було все: і білі, і темні смуги, але донька для Ігоря була завжди на першому місці, його принцеса. Він був дуже добрим та допомагав всім, чим міг. Коли у 2023 році в Ігоря народився синочок Олександр, то це ще більше окрилило Ігоря. Він був турботливим батьком та люблячим чоловіком…».

Однокласники Ігоря дуже мило згадують роки, проведені разом у школі: «Він був дуже веселим, товариським, добрим. Ігорьоша був душею компанії, завжди приходив на допомогу, якщо виникали такі ситуації. Ніколи не ображав дівчат, а навпаки захищав їх. Був дуже щирим».

Військовий шлях

Ігор Градобоєв пройшов військову строкову службу та до 2021 року служив за контрактом в лавах Збройних Сил України.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України він, не вагаючись, став на захист Батьківщини. Служив на посаді старшого оператора військової частини. Брав участь у боях на найгарячіших напрямках фронту: у Харківській, Донецькій та Луганській областях.

04 лютого 2024 року, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Шевченкове Харківської області, старший солдат Ігор Градобоєв був важко поранений. Серце Героя зупинилося 09 лютого 2024 року.

Вічна пам'ять Герою!

Ігор Градобоєв назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, земляків, друзів спокійною, доброзичливою, чесною і щирою людиною, надійним другом, люблячим сином, чоловіком та батьком.

Джерела