Дмитро Панченко

1979-2014 рр. 

Біографія

Панченко Дмитро Миколайович, народився 6 квітня 1979 року в селі Соколівське Кіровоградського району Кіровоградської області.  З 1986 по 1992 роки Дмитро навчався у ЗОШ І-Ш ступенів № 4 (нині Ліцей "Центральний") з першого по шостий клас включно. За сімейними обставинами повернувся у рідне село. Закінчив Кіровоградський медичний коледж імені Є. Й. Мухіна. Працював фельдшером, Ганнинський ФАП, Крупська сільська рада Кіровоградського району.

Дмитро Миколайович останній час проживав разом з родиною в с. Ганінське, що недалеко від обласного центру. Він один з тих, хто першим брав участь у воєнних діях на Сході України,  починаючи з 2014 року.

Родина

У Дмитра Миколайовича вдома лишилися батьки, дружина, син, донька та брат.

Відгуки друзів

 Дмитра пам’ятатимуть як гарного чоловіка, сміливого, відчайдушного, який завжди перший прийде на допомогу.

Військовий шлях

 У 2014 році під час мобілізації Дмитро був призваний до лав Збройних Сил України та не шкодуючи себе виконував поставлене завдання. Санітарний інструктор розвідувальної групи спеціального призначення, 3-й окремий полк спеціального призначення.

29 серпня 2014-го загинув під час виходу з Іловайського котла «зеленим коридором» — на дорозі між Многопіллям та Червоносільським Донецької області. Група Панченка вела бій із чисельно переважаючим ворогом, вояки убили чимало терористів, Дмитро надавав допомогу пораненим, витягував та відстрілювався.

Нагороди

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений 27 червня 2015 року — орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Пам'ять про Героя – назавжди в наших серцях!

Джерела