Володимир Ленченко

1977-2023 рр. 

Біографія

Ленченко Володимир Васильович народився 21 липня 1977 року у місті Кіровограді, де жив, працював і навчався. До 9-го класу навчався в ЗОШ №10, з 1992 року продовжив навчання в школі-ліцеї №25 (нині ліцей «Європейська освіта»), яку закінчив у 1994 році. Потім була строкова служба в морській частині прикордонних військ, де досяг звання старшини 1 статті (сержант).  Володимир завжди намагався розвиватися, прагнув нових знань. У 2005 році закінчив Соціально-педагогічний інститут "Педагогічна академія", отримавши повну вищу освіту з кваліфікацією "Вчитель початкових класів та практичний психолог в закладах освіти". У 2018 році він здобув другу вищу освіту в галузі "Транспорт".

Протягом тривалого часу Володимир працював у Кіровоградському національному технічному університеті, де його педагогічні здібності, комунікативність та професійність знайшли втілення на посаді фахівця з працевлаштування випускників. Пізніше працював менеджером супермаркету "METRO". Коли почалося повномасштабне вторгнення рф на територію України, Володимир Ленченко перебував за кордоном. Зміна ситуації в країні перевернула його життя. Він свідомо прийняв рішення повернутися й стати на захист України.

Родина

У Володимира Ленченка залишились дружина та двоє синів.

Відгуки друзів

Володимир завжди був відданим сім'янином, чудовим сином, люблячим батьком та бездоганним прикладом для своїх дітей. 

«Чудовий сім’янин, вірний друг, був надійною опорою для рідних і близьких. Втрата такої людини залишила нескінченний біль та порожнечу в серцях тих, хто мав щастя знати його. Ми завжди пам’ятатимемо нашого Героя», - розповідають рідні та друзі загиблого.

Військовий шлях

Володимир Ленченко восени 2022 року пішов добровольцем на війну. Був головним сержантом стрілецького взводу. Під час війни Ленченко В.В. проявив себе справжнім героєм, хоробрим та мудрим захисником, відповідальним командиром. Він безстрашно став на захист нашої України заради правди, справедливості та кращого майбутнього для своїх дітей.

12 травня 2023 року Володимир під час виконання бойового завдання отримав травми несумісні з життям. Війна забрала щось у кожного з нас, в нього найдорожче – життя. 

Він загинув біля міста Часів Яр Донецької області. Бійцеві було 46 років. 23 травня 2023 року, містяни провели у засвіти старшину I статті Володимира Ленченка. Рідні, друзі, колеги, знайомі, побратими та посестри вшанували його пам'ять на Далекосхідному кладовищі. Ми пам'ятатимемо його як нашого героя, небесного янгола, відданого захисника України. Вічна пам’ять! Слава Герою!

Вічна пам'ять Герою!

Загинув прикордонник, старшина:

Сумна, скорботна, непоправна втрата…

Нехай же буде проклята війна! 

Хай швидше згине ворога армада!..

Загинув у Донбасі наш земляк:

У сорок шість, в травневому розмаї.

Тамуємо ми біль, але – ніяк,

Бо у жалоби почуття безкраї… 

Загинув батько, друг і побратим;

Під Часів Яром у бою загинув.

Водночас, ми без нього вже і з ним,

Бо в спогаданнях нас він не покинув…

Надійний друг, чудовий сім’янин,

Освічена й поважлива людина…

Йшов у вогонь і в стужу хуртовин,

Бо вдома – і дружина, і два сина,

Яких від зла потрібно вберегти.

І захистити рідну землю треба…

До Перемоги нам з тобою йти,

Бо ясно світиш зіркою із неба…

За добровільний крок, за героїзм,

За відданість країні, за жертовність,

За мужність, доблесть і патріотизм,

Відвагу й непохитну послідовність –

Тобі навіки Слава! Будеш ти

У Пам’яті народній вічно жити!

Ти з нами, й зі своєї висоти –

Допомагай нам ворога добити!