Олександр Бікмурзін

2000-2022 рр.

Бiографiя

Олександр Олександрович Бікмурзін народився 5 січня 2000 року. Саша навчався у загальноосвітній школі №22 міста Кіровограда (тепер КЗ «Гірнича гімназія Кропивницької міської ради»). Після 9 класу юнак вступив до Регіонального центру професійної освіти ім. О.С.Єгорова №2, де  здобув професію кухаря-офіціанта 4 розряду. Навчала його готувати смачні страви майстриня Бондаренко Лідія Михайлівна.

Родина

Його мама – Бікмурзіна Тамара Олександрівна; тато –  Бікмурзін Олександр Тагірович; сестра : Базарова Людмила Олександрівна.

Захоплення

Саша з дитинства був дуже енергійним хлопчиком. Любив надавати допомогу в приготуванні їжі своїй матусі, тому і вирішив стати  кухарем. Також допомагав батькам працювати на земельній ділянці. У вільний час Олександр полюбляв грати в ігри на комп’ютері. Хлопець мріяв придбати окреме житло, а після війни поїхати в Японію для освоєння уроків японської кухні.

Військовий шлях

З 21.09.2020 року Олександр був прийнятий на військову службу за контрактом, на посаду стрільця-помічника гранатометника, у підрозділі, що базувався в СМТ Чорноморське, Одеської області.


З 28.02.2021року Олександр брав участь у здійсненні заходів безпеки й оборони Донецької та Луганської областей. З перших днів війни з російським агресором Олександр захищав СМТ Чорноморське, а з 13.03.2022 року його направили визволяти Херсон.


14.03.2022 року Олександр загинув у бою з російськими агресорами поблизу  населеного пункту Посад-Покровське Херсонської області.

Нагороди

Указом президента України Володимира Зеленського, опублікованого на сайті Верховної ради України, був посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Вічна слава Герою!


Мріяв ти про добродійні мирні справи –

Готувати людям вишукані страви.

Та війна змінила твій життєвий шлях:

У донбаських і херсонських ти полях

Воював за рідну Неньку-Україну

І загинув, у війни страшну годину.

Героїчно ти віддав своє життя

За Вітчизни мирне й світле майбуття.

Мужньо ти прийшов країні на підмогу

І зробив свій внесок в спільну Перемогу!

Незабутнім буде славний подвиг твій,

У народу вічній пам’яті живій!

Джерела