Іван Ухнят

1995-2024 рр. 

Біографія

Старший солдат Ухнят Іван Геннадійович народився в м. Кропивницький 7 липня 1995 року. Навчався у школі №26 (зараз КЗ «Ліцей «Нова українська школа» Кропивницької міської ради») з 01 вересня 2001 року по 21 червня 2010 року. Після закінчення дев’яти класів вступив до машинобудівного коледжу. У 2016-2017 роках проходив строкову службу у Національній гвардії України. Пізніше працював за кордоном.

Родина

В Івана залишилися батьки.

Відгуки друзів

За словами першої вчительки Людмили Миколаївни: «Ванечка був світлою дитиною, завжди усміхнений, мав купу друзів. Навіть не уявляла, що колись почую страшну звістку, про його загибель…»

Зі слів побратима з позивним «Кур’єр»: «Так трапилося, що на початку, як він до нас у підрозділ потрапив, ми його і навчали працювати. Він дуже швидко вхопив, дуже якісно працював. В Івана був позивний «Вінчестер». Він був аеророзвідником, ніколи не боявся йти вперед…»

Військовий шлях

Іван Ухнят у 2016-2017 роках проходив строкову службу у Національній гвардії України. З початком повномасштабної війни добровольцем пішов захищати країну.

Іван служив на посаді старшого оператора відділення збору та обробки інформації взводу безпілотних авіаційних комплексів дивізіону артилерійської розвідки. Воїну було лише 28 років. Загинув 4 лютого 2024 року біля с. Шевченкове, Куп’янського р-ну, Харківської області.

Вічна пам'ять Герою!

«Він був люблячим сином, найкращим другом, сміливим воїном та побратимом. 

Нехай у нашій пам’яті він назавжди залишиться веселим, добрим, щирим, усміхненим хлопцем, який завжди підтримував та ніколи не відмовляв друзям. 

Вічна пам’ять герою України. Назавжди в наших серцях…»


Зі слів однокласників Івана

Джерела