Олександр Литвин

1987-2022 рр.

Біографія

Олександр Литвин народився 22 жовтня 1987 року в місті Кропивницькому. З 1 по 4 клас навчався у ЗШ №6 (Ліцей "Максимум"), а з 5 класу перейшов до ЗШ №30 (Кущівська гімназія), яку і закінчив. Захоплювався спортом, особливо полюбляв футбол. Приходив щонеділі на спортивний майданчик  30-ї школи та грав із хлопцями в футбол. Однокласником Олександра був Дмитро Придатко, який теж віддав своє життя за незалежність України у 2014 році.

Родина

У Олександра залишилися батьки, брат та дружина.  Близькі пам’ятають Олександра завжди усміхненим, життєрадісним. Він любив життя і хотів жити. 

Відгуки друзів

Друг, Євген Скирда, згадує Сашка як «надто чесну» та справедливу людину з «великим» серцем, готову кинути все та прийти на допомогу ближньому.   

Військовий шлях

Після школи Олександр вступив до Національної академії внутрішніх справ України у місті Києві. З 2014 року працював у ВДСО (відділ державної служби охорони при УМВС України). У 2017 році був переведений до підрозділу «КОРД» (підрозділ національної поліції для вирішення надзвичайних ситуацій). У лютому 2020 року підписав контракт на строкову службу в 3-му окремому полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

Старший солдат Олександр Литвин виконував бойові завдання із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії російських окупантів на посаді оператора групи СпП. 

Загинув у м. Токмак у лютому 2022 року. У середу, 06 липня, кропивничани віддали шану та попрощалися з воїном-героєм на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища.

Вічна пам'ять герою війни!



В козацькім краї народився ти

І став його надійним оборонцем,

Вітчизну захистивши від біди,

Щоб в Україні розцвіли сади

Під мирним небом і ласкавим сонцем!  

Джерела