Сергій Бантиш

1984-2023 рр.

Біографія

Бантиш Сергій Володимирович народився 25 січня 1984 року в місті Кіровоград (нині Кропивницький). З 1991 по 1999 роки навчався в Кіровоградському колегіумі, аз 1999 року навчався в середній школі І-ІІІ ступенів №24 (Подільська гімназія), яку закінчив 2001 року.

З 2002 року Сергій Бантиш пройшов строкову військову службу, уклав контракт, у 2003-2004 роках перебував у складі окремого механізованого батальйону миротворчого контингенту в Іраку. Нагороджений відомчими нагородами. Після демобілізації працював на різних підприємствах міста. Останнє місце роботи Сергія ТОВ "УДЕН -Україна" на посаді слюсаря з механоскладальних робіт.

Родина

У Сергія залишилися батьки, дружина та донька.

Захоплення

Сергій захоплювався автомоделюванням, ремонтом техніки, займався перешиванням салонів. Був майстром своєї справи.

Зі слів матері загиблого полюбляв куховарити та мав свій погляд на оформлення страв.

Військовий шлях

У травні 2002 року призвався до лав Збройних Сил України від Кіровоградського МВК, до військової частини міста Кіровограда на посаду водія-електрика.

Після закінчення строкової служби продовжив службу в Збройних силах за контрактом.

Переведений до військової частини міста Запоріжжя на посаду старшого водія-радіотелефоніста. На посаді майстра - ремонту бронетехніки у серпні 2003 року у складі миротворчого контингенту був відправлений до республіки Ірак. 2004 року переведений у місто Запоріжжя на посаду водій-монтажник, і в жовтні 2004 року у складі миротворчих сил був відправлений до Іраку.

З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Служив старшим солдатом, майстром ремонтного відділення бронетанкової техніки взводу технічного забезпечення.

У квітні 2022 року отримав поранення, після одужання в травні продовжив боротьбу.

Виконуючи бойові завдання, здійснюючи заходи за національної безпеки та оборони і стримування збройної агресії російської федерації, старший солдат Сергій Бантиш зник безвісти з 24 червня 2023 року біля населеного пункту Ягідне Бахмутської міської громади Бахмутського району Донецької області. Сергій загинув 26 червня поблизу Ягідного Донецької області.

Нагороди

Сергій Бантиш був нагороджений відомчими нагородами.

Отримав Грамоту ТВО командувача військ ордена Червоного Прапора Південного оперативного командування. Certificate MULTINATION DIVISION CENTRAL -SOUTH BADGE

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Джерела