Сергій Случ

1996-2023 рр. 

Біографія

Случ Сергій Сергійович народився 9 лютого 1996 року в місті Кропивницькому. Вчився в школі на Балашівці. Потім навчався в Кропивницькому аграрному фаховому коледжі за спеціальністю механік сільгосптехніки автомобілів і тракторів. Технікум він закінчив у 2015 році. Надалі пішов на строкову військову службу. Відслужив рік. Потім підписав контракт. 

Захоплення

Сергій був футбольним уболівальником, слідкував за кропивницькою командою, займався спортом.

Відгуки друзів

Знайома Случа Валерія Горбачова: згадує "Сергій завжди був частиною нашої сім'ї, сім'ї футбольних вболівальників. Не було здивування, що він пішов захищати нашу країну в такий важкий час".

"Веселий, душа компанії, фанат футболу, займався спортом. Зі школи його зустрічала бабуся, яку він дуже любив. Коли був ще геть малий, кликав її, щоб вона перевела його через дорогу, бо самому йому переходити забороняли батьки. Він виріс у нас на очах, хороший, вихований  хлопець. Після школи пішов до технікуму механізації сільського господарства, потім працював. Велике горе для нас усіх, непоправна втрата", - розповідають друзі й сусіди Сергія Случа.

Військовий шлях

Сергій захищав Україну з 2014 року – початку російсько-української війни. Після повномасштабного вторгнення росії Сергій Случ був командиром відділення аеромобільно-десантного взводу.

Загинув Сергій 6 лютого біля селища Білогорівка Луганської області. Не дожив до свого 27 Дня народження два дні. Поховали військового на Алеї слави Далекосхідного кладовища в Кропивницькому.

Вічна пам'ять Герою!

Загинув ти… Покойся з миром…

Тебе забрала ця війна…

Ти був звитяжним командиром,

Та обірвалася струна

Твоєї пісні… Жаль до болю,

Що ти так мало ще пожив.

Та за Державу і за Волю –

Своїй Землі ти послужив…

Як прикро, що звитяжці гинуть,

На злеті літ, ще повні сил.

Але й століття не поглинуть

Їх імена. З граніту брил –

Їм щирим золотом зоріти.

І вдячні люди, повсякчас,

Їм покладати будуть квіти.

А ратоборців заповіти –

То нам усім – дороговказ…

За те, що ти, життя ціною,

Майбутнє сяйне нам вберіг –

Тобі – і Слава, як Герою,

І щира вдячність від усіх!