Руслан Бєланов

1973-2023 рр. 

Біографія

Бєланов Руслан Валерійович народився 4 вересня 1973 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №14 (нині ліцей «Лінгвістичний»), потім в будівельному технікумі, по закінченні якого працював у будівельних організаціях та на виробництві будівельних конструкцій і матеріалів. Потім пройшов навчання та змінив фах, опанував спеціальність машиніста аміачних холодильних компресорних агрегатів.

Закінчив факультет фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Створив «Федерацію кунг-фу Кіровоградської області», був її президентом. Одночасно він став тренером, наставником, вчителем для усіх охочих займатися цим мужнім видом спорту.

Руслан Бєланов – майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України з кунг-фу, член національної збірної команди України, тренер-викладач. Понад 20 років він активно навчався та навчав учнів мистецтву кунг-фу і сам став Майстром.

Активно займався також пішим туризмом по рідному краю, ходив в команді й сам на байдарках і човнах річками України. Був нагороджений відзнакою «За розвиток українського спорту».

Родина

Без рідної людини залишились мама, дружина, двоє синів та двоє онуків.

Захоплення

Руслан Валерійович професійно займався кунг-фу, пішим туризмом по рідному краю, ходив в команді й сам на байдарках і човнах річками України.

Військовий шлях

У жовтні 2023 року став до лав Збройних Сил України. Служив на посаді старшого стрільця механізованого відділення. Руслан Бєланов загинув 11 грудня 2023 року під час бойового зіткнення з противником поблизу населеного пункту Синьківка Купʼянського району Харківської області.

Пам'ять про Героя – назавжди в наших серцях!

Добрий, світлий спомин про покійного захисника нашої Батьківщини назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, усіх, хто знав його, любив та шанував.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Джерела