Віталій Тіхонов

1985-2023 рр. 

Біографія

Тіхонов Віталій Олександрович  народився 22 червня 1985 року в місті Кропивницький тут і проживав все своє життя. Закінчив школу №22 (Гірнича гімназія) та здобув професію слюсаря з ремонту автомобілів в училищі №2. Після закінчення навчання пішов працювати до ВАТ "Кіровоградський завод дозуючих автоматів", а пізніше перейшов до ПАТ "Гідросила". Деякий час працював за кордоном, а після повернення в Україну – в ТОВ "Градолія Рафінація".

Родина

Віталій був одружений та виховував сина. Зараз без дорогої людини залишилися син, дружина, батьки, сестра.

Захоплення

У Віталія було два захоплення: автомобілі та музика. Особливо полюбляв такі стилі як метал та рок.

Відгуки друзів

"Ми з нашими спільними друзями називали Віталіка "Віталька" або "Вітась", або "Водяний" - найдобріша і найпозитивніша людина, яку я коли-небудь знала. Ми знайомі вже близько 20 років. Вітась — справжній друг і Людина з великої літери. Усі проблеми чи то невдачі завжди переводив в гумор, ніколи не жалівся і не скиглив, завжди на нього можна було покластися. Він справжній батько і чоловік. Знаю, що і на роботі його цінували, він був гарним спеціалістом своєї справи. Також Віталька був скромною людиною. Навіть коли він вже брав участь в бойових діях, я постійно дякувала йому. Він розумів за що, але постійно казав "а мені за що?" або "мені немає за що"... Вірю в те, що пам'ять про найсправжніших цього світу буде жити поки ми тримаємо їх в наших серцях." - Олена Коновалюк.

"З Віталіком, пройшло все моє дитинство, жили у сусідніх подвірʼях разом грали, катались на велосипедах та ловили рибу, пішки ходили до церкви святити паски які готували баба з дідом. Разом зустрічали новий рік, з різницею у два тижні одружились.

Це був світлий, добродушний чоловік справжній товариш і брат. Віталік встав перед небезпекою, щоб захистити нас і дарувати майбутнє. Він приклад мужності, відданості та самопожертви. Вічна памʼять про Віталія буде жити в наших серцях". - Брат Ігор Тіхонов.

Побратими згадують про Віталія Тіхонова, як про Людину слова. Він завжди виявляв неабияку стійкість та мужність. До останнього дня був вірний присязі.

Військовий шлях

Строкову службу Віталій Тіхонов проходив з 2004 по 2005 роки. Був звільнений у запас у званні старший солдат. У 2018 році проходив військові навчання.

Під час повномасштабного вторгнення, у 2022 році, був призваний по мобілізації. Служив в складі 117 ОМБР гранатометником. Мав позивний "Тихий". Проходив військові навчання у Німеччині.

23 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області, виконуючи бойові завдання, здійснюючи заходи з національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії російської федерації, у бою за нашу Батьківщину, виявивши мужність, Віталій загинув.

Слава Герою! Вічна пам'ять!

 «Таких як Віталій більше немає. Він був зразком справжнього чоловіка. Ніколи не підвищував голос. Всі проблеми вирішував тихо і спокійно. Недарма мав позивний "Тихий". Він ніколи не хотів пов'язувати своє життя із військовою справою. Він не був тим, хто народився зі зброєю в руках. Він любив життя і любив свою сім'ю. Коли прийшла війна він не ховався. Мужньо пішов на захист своєї Батьківщини та коханих людей. Як і личить справжньому чоловікові. І як личить справжньому воїну, прийняв бій мужньо. Він виніс з поля бою не одного побратима. Людина честі та неабиякої відваги, приклад для наслідування. Я горда бути йому дружиною».

Тетяна Тіхонова

Джерела