Артем Корнієць

1979-2022 рр.

Біографія

Артем Корнієць народився в 1979 році в місті Кропивницькому. Навчався у школі №19 (нині гімназія "Ерудит"). Потім здобув освіту програміста.

Родина

У Артема залишився 18-річний син Ілля та дружина Олена.

Захоплення

Артем полюбляв баскетбол.

Відгуки друзів

Сестра Артема згадує, що, йдучи на фронт, він казав, що не може інакше, що має захистити українських дітей. Артем був сильний, справедливий і добрий.

"30 квітня загинув мій щонайкращий друг Артем Корнієць. Він був світлою, доброю, веселою та порядною людиною з великої букви. Мої щирі співчуття родині. Покойся з миром друже. Героям слава!" — написав на своїй сторінці Фейсбук Panzaipan Ruslan.

"Артема знала ще дитиною.Вчився з моєю донькою в 19 школі.Світлий, ввічливо з великими розумними очима хлопчик.Дуже жаль і боляче.Співчуваю його рідним і друзям.Вічна і світла пам'ять загиблим в цій жорстокій війні" - написала у Фейсбук Тетяна Шевченко.


Військовий шлях

З початком повномасштабного вторгнення, 24 лютого, в перший день війни, пішов добровольцем захищати Україну від російських загарбників.

На війні Артем був помічником гранатометника. Загинув 30 квітня під час бою на Луганщині, неподалік села Оріхового від поранення мінометним снарядом у груди. 

Попрощалися з Артемом Корнійцем 16 травня на Алеї почесних воїнських поховань Рівненського кладовища міста Кропивницького.

Вічна Пам'ять та Слава Герою!

Жив спокійно, та не судилося, 

Бо в життя увійшла війна.

І одразу усе змінилося,

І остання прийшла весна…

Розлютило вороже вторгнення,

Пробудило священний гнів.

Сили маючи для нескорення –

Ти постав проти ворогів. 

Бо в тилу ти не міг лишатися:

В цьому Правда твоя уся.

Можуть діти твої пишатися

Мужнім Подвигом татуся!