Максим Кривенко

1992-2014 рр. 

Біографія

Кривенко Максим Ігорович народився 24 травня 1992 року в м. Кіровоград (нині Кропивницький). Після закінчення школи Максим проходив військову службу в першому Президентському полку у місті Києві. З квітня 2013 року служив за контрактом у військовій частині міста Кропивницького.

Родина

У Максима залишились батьки.

Військовий шлях

Максим Кривенко проходив військову службу в першому Президентському полку у місті Києві. З квітня 2013 року служив за контрактом у військовій частині міста Кропивницького.

Був відправлений в зону бойових дій в середині квітня 2014 року в складі третього батальйону розвідувально-штурмової бригади десантників у місто Артемівськ (нині Бахмут), де його група охороняла танкову частину. Перебував там близько 2 місяців. Далі команду Максима було відправлено у село Олексіївка до опорного пункту. Звідти їх невеликими групами відправляли на завдання у різні села, міста зони антитерористичної операції. Останнім таким завданням було місто Іловайськ.

Максим Кривенко – солдат. Старший розвідник, 3-й окремий полк спеціального призначення.

Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла т.зв. "Зеленим коридором" на дорозі поміж с. Многопілля - с. Червоносільське.

03 вересня 2014 року тіло Кривенка М.І. разом з тілами 96 інших загиблих у т.зв. Іловайському котлі було привезено до Дніпропетровського моргу. 16 жовтня 2014 року тимчасово похований на Краснопільському цвинтарі м. Дніпропетровська (нині Дніпро), як невпізнаний герой. Пізніше був упізнаний за тестами ДНК.

Перепохований 5 лютого 2015 року на Алеї Слави, Ровенське кладовище, м. Кропивницький.

Нагороди

Указом Президента України № 436/2015 від 17 липня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).