Максим Чебан

1998-2023 рр. 

Біографія

Чебан Максим народився 29 серпня 1998 року в місті Кропивницький. Навчався в ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (нині Комунальний заклад «Великобалківська гімназія Кропивницької міської ради»). Зарекомендував себе, як веселий, товариський однокласник, мав багато друзів. Навчався на достатньому рівні. Після закінчення школи вступив до Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «ДОР», а потім – до Центральноукраїнського національного технічного університету.

Родина

У Максима залишилася мати, батько, брат-близнюк Юрій, бабуся.

Відгуки друзів

Зі спогадів однокласників: «Максим завжди був  привітною життєрадісною людиною, гарним другом, який в тяжку хвилину приходив на допомогу».

Побратими згадують юнака, як сміливого воїна, чесну людину, відданого патріота. Вони й досі згадають його життєрадісну посмішку. 

Військовий шлях

У 2018 році Максим Чебан вступив на контрактну службу до лав ЗСУ до 3-го Окремого Полку Спеціального Призначення імені князя Святослава Хороброго. По закінченню контракту у 2021 році був звільнений у запас.

На початку повномасштабного вторгнення рф, у 2022 році, Максим був призваний на військову службу до ЗСУ, де він хоробро і стійко захищав неньку Україну, за яку і віддав своє життя.

Максим Чебан загинув 13 серпня 2023 року, за 10 днів до свого весілля.

Вічна пам'ять Герою!

Джерела