Олег Бондаренко

1979-2022 рр.

Біографія

Бондаренко Олег Володимирович народився 10 червня 1979 року в місті Кіровограді (нині Кропивницький). Закінчив 9 класів загальноосвітньої школи №20 (Академічна гімназія), навчався в професійно-технічному училищі №4, де отримав диплом кваліфікованого робітника за спеціальністю газоелектрозварювальника. По закінченню училища, працював на підприємствах міста.

Навчався в педагогічному інституті ім. В. Винниченка на факультеті «Фізичне виховання і спорт». Освіта – вища, незакінчена.

Олег спробував себе в різних сферах діяльності, деякий час працював за межами країни. Завжди ставився відповідально до виконання своїх обов’язків, був вимогливим до себе, любив життя.

Родина

У Олега залишилось дві доньки: Софія – 14 років та Дар’я – 9 років. 

Захоплення

Олег захоплювався такими видами спорту, як карате та дзюдо Мав жовтий пояс з карате, брав участь у змаганнях, та отримував призові місця. 

Відгуки друзів

Олександр Гапона – однокурсник по інституту згадує: «Олег любив спорт, постійно вдосконалював свою фізичну форму, дуже вміло та гарно грав на гітарі, був душею компанії та надійним товаришем».

Іванов Олександр – товариш по роботі так говорить про Олега: «Добра людина. В будь-який час міг прийти на допомогу. На роботі всі його поважали, був прикладом для інших».

Друзі пам’ятатимуть Олега, як патріота своєї країни.

Вічна пам’ять про Героя назавжди буде серцях усіх, хто знав Олега.


Ти залишився в пам’яті у нас

І вдячні українські громадяни.

Тобі й усім, хто Україну спас:

Вам почуття глибокої пошани!

Військовий шлях

Олег пройшов строкову службу в лавах Збройних Сил України з 12 червня 1997 року по 12 грудня 1998 року. Мав відзнаки та нагороди.

На початку березня 2022 року Олег був мобілізований до лав ЗСУ, у званні сержанта, командиром відділення радіолокаційної служби спостереження за дальньою повітряною обстановкою, військової частини А3544.

Загинув у результаті ворожого ракетного обстрілу 12 березня 2022 року, при виконанні службових обов’язків на аеродромі «Канатове».

Нагороди

Указом Президента України №215/2022 від 5 квітня 2022 року Олег Бондаренко нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно). 

Вічна пам'ять Герою!

Тебе усі змогли запам’ятати,

Як друга, як колегу, як отця,

Що вмів дружити і допомагати,

Із посмішкою доброго лиця…

Ти був завжди ліричним і спортивним:

Гітара і татамі – свідки в тім.

А ще – відповідальним і активним…

Але війни раптово грянув грім!

І ти, у день тривожний, березневий –

Був призваний у військо, на війну,

Де вітер вогняний і дощ свинцевий –

Поранили твого життя весну…

Ворожий обстріл… Нищівна ракета…

Смертельний вибух… Вдих останній твій…

Здригнулися обвуглена планета,

Бо ще один Герой поліг на ній…

І дуже прикро, боляче й скорботно,

Що ми без тебе, у оцій журбі…

Й, хоч ти пішов у Вічність незворотно,

Та буде Вічна Пам'ять по тобі!

Джерела