Євген Гончаренко

1984-2024 рр. 

Біографія

Євген Гончаренко народився 01 серпня  1984 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 14 (тепер ліцей «Лінгвістичний»). Закінчив машинобудівний технікум (нині – Кропивницький інженерний фаховий коледж ЦНТУ).  Працював на підприємствах «Кіровоградграніт» та «Поліграфія».

Родина

Без рідної людини залишились тато, мама та сестра захисника.

Військовий шлях

Євген Гончаренко брав безпосередню участь в антитерористичній операції впродовж 2015-2016 років.

Від початку повномасштабного вторгнення російських агресорів на рідну землю, У квітні 2022 року, став до лав Збройних Сил України. Знову вирушив на передній край оборони рідної країни. Служив на посаді номера обслуги механізованого відділення.

Йому випало стримувати збройну навалу  окупантів на найгарячіших напрямках фронту — у Донецькій та Луганській областях. Отримував поранення, але знову після реабілітації повертався до військової частини.

09 квітня 2024 року поблизу населеного пункту Красноторка Краматорського району Донецької області серце захисника, солдата Євгена Гончаренка зупинилося.

Нагороди

Євген Гончаренко нагороджений державною нагородою України — відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Вічна пам'ять Герою!

Євген Гончаренко назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, друзів, знайомих доброзичливою, чесною та щирою людиною, люблячим, турботливим сином.

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас!

Джерела