Едуард Слюсаренко

1968-2023 рр.

Біографія

Едуард Слюсаренко народився 07 серпня 1968 року у місті Кропивницький, де ріс і навчався. Шкільну освіту здобував у загальноосвітній школі № 22 (тепер Гірнича гімназія), що у селищі Гірничому міста Кропивницький. Після закінчення школи вступив до ВПУ №2, де отримав спеціальність автокранівника. Після успішного закінчення навчання служив строкову службу у прикордонних військах у гірській системі Памір, на межі з Афганістаном. Після служби одружився, працював за фахом у рідному місті, виховував разом із дружиною сина. Останні 10 років до повномасштабного вторгнення росії в Україну працював на ТДВ «Ятрань».

Захоплення

У вільний час Едуард любив бувати на риболовлі.

Військовий шлях

Строкову службу Едуард Слюсаренко служив у прикордонних військах у гірській системі Памір, на межі з Афганістаном.

24 лютого 2022 року Едуард Слюсаренко добровільно долучився до лав ЗСУ. Був гранатометником 9 окремого стрілецького батальйону. За свою любов до музики та навички гри на різних музичних інструментах отримав позивний від побратимів «Піаніст». Брав участь у боях за Новотошківку, Сєвєродонецьк Луганської області. Після відновлення брав участь у звільненні від окупантів Херсонщини, де отримав поранення під час артобстрілу. Після реабілітації брав участь в обороні міста Бахмут.

Життя воїна обірвалось восени 2023 року у бою під час оборони Макіївки Луганської області…Світла пам'ять ГЕРОЮ, якому завжди буде 55 років!

Нагороди

Едуард Слюсаренко відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

Вічна Пам'ять та Слава Герою!

Джерела