Олександр Соклаков

1989-2023 рр. 

Біографія

Олександр Юрійович Соклаков народився 25 травня 1989 року в Кропивницькому. Закінчив місцеві школу № 13 (нині Ліцей «Мрія») та вище професійне училище №4 (Центральноукраїнське вище професійне училище імені Миколи Федоровського). Після закінчення училища проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. По її закінченню продовжив служити в 3 полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго за контрактом. Коли в Олександра закінчилася контрактна служба, він почав працювати в Кропивницькій науково-виробничій фірмі «КІТ-КОНСАЛТІНГ».

Відгуки друзів

«Для всіх нас він був доброю, порядною, доброзичливою, чуйною людиною, але мав справжній характер морського піхотинця, — поділилися друзі Героя. – Це  найкращий товариш, який завжди йшов назустріч, підтримував та допомагав. Він умів тримати своє слово – на нього можна було покластися у найскладніший момент».

Військовий шлях

З 01 липня 2023 року Олександр Соклаков був призваний до лав Збройних Сил України. Воював  кулеметником відділення морської піхоти.

Матрос Олександр Юрійович Соклаков  загинув 25 липня 2023 року  в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області під час виконання бойових завдань. Поховали військового на Алеї слави Далекосхідного кладовища.

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Джерела