Артем Шамін

1979 – 2023 рр.

Біографія

Шамін Артем Дмитрович народився у 1979 році. У 1986 році розпочав навчання у школі №20 м. Кіровограда (нині Академічна гімназія, м. Кропивницький).

По закінченню школи Артем пішов навчатись у КНТУ на факультет ливарної справи, але за спеціальністю працювати не став. Зрозумів, що творча робота - це його покликання. Працював ювеліром. Дуже любив свою роботу.  Знання, отримані під час навчання згодились у новій професії.

Був скромною людиною і ніколи не вихвалявся тим, що робив.

В армії Артем не служив за станом здоров’я, але у березні 2022 року добровільно  вступив до лав ЗСУ, щоб захищати країну від агресора.

Родина

У Артема залишилась донечка Єва, яку він дуже любив і був для неї хорошим батьком та мама Лариса, для якої він був єдиним, добрим та люблячим сином, співчутливою людиною.

Захоплення

Дуже любив свою професію, підходив до всього творчо, з фантазією; часто робив цікаві речі для донечки і навіть на фронті  створював ексклюзивні роботи із гільз, а також любив почаклувати над приготуванням смачних страв.

Відгуки друзів

Зі спогадів однокласника Рибалка Сергія: «Артем був веселою та компанійською людиною. За роки навчання  у школі став для багатьох гарним другом, який завжди був готовий прийти на допомогу. В середній школі його почали називали «Тьома» або «Тьомич»,  так його називали й у дорослому житті.

Дружба з однокласниками та друзями дитинства продовжувалась  і по закінченню школи».

Військовий шлях

В армії Артем Шамін не служив за станом здоров’я, але у березні 2022 року добровільно  вступив до лав ЗСУ, щоб захищати країну від агресора.

Артем виконував роботу навідника другого механізованого відділення бойової машини. На військовій службі отримав позивний «Шаман», яким дуже пишався. Для побратимів Артем був прикладом відданості та мужності. Був поранений, але після відновлення знову повернувся на службу.

У березні 2023 року Артем Шамін героїчно загинув при виконанні бойового завдання біля  населеного пункту Богданівка Донецької області. Похований на алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища.

Вічна пам’ять! Герої не вмирають…

Творча робота Артема Шаміна із гільзи

Джерела