Дмитро Улановський

 1983 –2023 рр. 

Біографія

Улановський Дмитро народився 16 листопада 1983 року. Навчався у навчально-виховному комплексі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №34 – економіко-правовому  ліцеї «Сучасник» - дитячо-юнацькому центрі Кіровоградської міської ради Кіровоградської області (нині гімназія «Сучасник») з 01 вересня 1990 року по 27 червня 2001 року. Після школи закінчив вище професійне училище № 4 та Центральноукраїнський національний технічний університет.

Пройшов військову службу. Після працював на заводі «Гідросила».

Родина

Без сина, брата, дядька залишились мама, брат та племінники.

Відгуки друзів

Спогади про Дмитра Улановського:

"Це було для нас пеклом. І тоді, коли він вирішив стати на захист України, ми не могли сказати ані за, ані проти. Він так вирішив, це був його вибір. Він завжди казав, що робить це для того, щоб у дітей було майбутнє. До Херсонщини воював на території Запорізької області".

"Він служив в АТО, воював ще. Давно він ще військову службу почав, до цього часу дослужив. Дивлюся тут (на Алеї почесних поховань) так багато молодих хлопців, дівчат – і серце болить за них і за Україну нашу. І Дімку шкода, і маму його".

Військовий шлях

У 2016 – 2018 роках Дмитро Улановський брав участь в антитерористичній операції у Донецькій та Луганській областях. Мав позивний «Лис».

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Дмитро стояв на захисті Батьківщини. Солдат, служив стрільцем-помічником гранатометника, воював на Херсонському напрямку.

Загинув 9 грудня 2023 року на лівому березі Дніпра, поблизу населеного пункту Кринки Олешківського району.

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Джерела