Олександр Лісовий

1980-2023 рр. 

Біографія

Лісовий Олександр Григорович народився у місті Кіровограді (нині Кропивницький) 15 серпня 1980 року. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області («Великобалківська гімназія»).

Після закінчення школи вступив до ПТУ № 2, де здобув професію електрика.

У 1998 році пішов служити до лав української армії. Після завершення строкової служби в ЗСУ Олександр Лісовий продовжив службу по контракту. Коли демобілізувався, пішов працювати за покликом серця — будівельником.

Захоплення

Справою всього життя та захопленням Олександра було будівництво. Весь свій вільний час присвячував будуванню.

Військовий шлях

Після завершення строкової служби в ЗСУ Олександр Лісовий продовжив службу по контракту. З 2002 по 2008 роки воював в Іраку.

Після демобілізації працював за покликом серця будівельником.

В перші дні повномасштабного вторгнення рф пішов захищати Україну та своїх рідних.

Загинув старший сержант Олександр Лісовий 31 липня 2023 року в районі селища Роботино Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Нагороди

Олександр Лісовий був нагороджений медаллю «Незламним героям Російсько-Української війни», «Козацьким Хрестом» за бойові заслуги.

Відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Кращий сержант Збройних Сил України».

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!

Джерела