Андрій Гершкул

1984-2022 рр.

Біографія

Андрій Вікторович Гершкул народився 27 жовтня 1984 року в м. Мончегорськ, в сім`ї працівника правоохоронних органів.  Тож дитячі роки Андрія пройшли в Мурманській області. У 1993 році родина Геншкулів переїхала в Україну, до нашого міста й Андрій пішов на навчання до другого класу Кіровоградської середньої школи № 31. Після закінчення 9-го класу, юнак продовжив освіту в місцевому ВПУ№4, де здобув професію електрозварювальника.

Родина

У Андрія залишились дружина та двоє дітей.

Відгуки друзів

Однокласник Сергій Марченко - "Все дитинство з ним дружили. Разом скільки пройшли в школі, і прогулювали, і потім до директора нас викликали. Дуже гарний чоловік був". 

Інна Новохатько працює разом з мамою загиблого. Розповіла, яким запам'ятала сина колеги. "Він був добрим, веселим, таким життєрадісним". 

Військовий шлях

У 2004 році Андрій був призваний до лав української армії. Службу проходив у м. Десна. Був танкістом, згодом став командиром танка. По завершенню строкової служби – перейшов на контрактну. По закінченню контракту – працював будівельником.

У зв’язку з початком повномасштабної російської агресії, 1 березня 2022 року Андрій був мобілізований до ЗСУ. Як командир танка, він воював на сході України, в районі  міст Луганськ, Лисичанськ та Ізюм. А бій неподалік Попасної став для нашого земляка останнім. Під час зіткнення з російськими окупантами, 37-річний кропивничанин отримав украй важкі поранення. Його встигли доправити до шпиталю, але, на жаль, всі намагання лікарів врятувати життя Андрія виявилися марними. 26 березня серце нашого танкіста перестало битися.

6 квітня 2022 року Андрій Гершкул, з великими почестями, був похований на Алеї Слави м. Кропивницького. 

Вічна пам'ять Герою!

Ти в розквіті своїм зустрів весну,

Обпалену страшенною бідою.

І ти пішов на праведну війну,

Як і належить справжньому Герою!

За Україну ти віддав життя,

Та встиг багато ворога побити.

Не матиме твій Подвиг забуття!

У Пам’яті ти будеш вічно жити!

Джерела