Олександр Румянцев

1977-2022 рр.

Біографія

Румянцев Олександр Михайлович народився 2 січня 1977 року в місті Кропивницькому у звичайній родині, де панувала любов, взаєморозуміння та злагода.

У 1984 році пішов до першого класу загальноосвітньої школи №19 (нині гімназія «Ерудит»), а згодом родина отримала нове житло і Сашка перевели на навчання у школу №31 (гімназія «Інтелект»), де він провчився з 1987 по 1992 рік.

Після закінчення школи Саша вступив до професійно-технічного училища №14, а згодом пішов служити у лавах МВС в місті Києві.

Служба була нелегкою та відповідальною. Олександр там виявляв  і принциповість, і  сумлінне ставлення до виконання доручень. Там він змужнів, набрався життєвого досвіду.

У 2001 році Олександр одружився: мав чудову і гарну дружину Лідію. У родині народилося дві доньки.

У мирний час Олександр Михайлович працював далекобійником  вантажних перевезень. За цей час об’їхав половину Європи: подорожував багатьма містами, знайомився зі звичаями та традиціями жителів Європи. Родина завжди з нетерпінням чекала, коли тато повернеться із далекої дороги, щоб разом відпочити, погуляти вулицями та парками рідного міста, посидіти в родинному  колі, ділячись враженнями  та незабутніми емоціями.

21 лютого 2022 року Олександр повернувся із відрядження і мав бути у відпустці. Але 24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення росії на Україну. Така подія не могла залишити байдужим і вже 28 лютого Олександр Михайлович добровольцем пішов захищати рідну землю, родину.

Родина

У Олександра залишилися дружина та дві доньки: старша Дарина, їй зараз 21 рік, вона студентка Київської філії медичного інституту в місті Познань, мріє бути лікарем акушером-гінекологом. Менша донечка - Катерина, учениця 10 класу ліцею «Максимум» міста Кропивницького.

Захоплення

В шкільні роки Олександр займався у секції дзюдо.

У вільний час любив Сашко і порибалити, і власними руками майструвати,  ремонтувати автомобілі.

Відгуки друзів

Олександр добре навчався у школі. Виявляв неабиякі здібності до математичних наук, був сумлінним та старанним учнем. Брав активну участь у шкільних заходах та конкурсах. Веселий, щирий, товариський, щедрий, добрий, людяний і вихований - таким запам’ятався Олександр і вчителям гімназії «Інтелект», і своїм однокласникам.

Військовий шлях

21 лютого 2022 року Олександр повернувся із відрядження і мав бути у відпустці. Але 24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення росії на Україну. Така подія не могла залишити байдужим і вже 28 лютого Олександр Михайлович добровольцем пішов захищати рідну землю, родину.

Румянцев Олександр Михайлович - молодший сержант, старший водій розвідувального відділення взводу військової частини А 2962 останній свій бій  провів у селищі Піски Донецької області 22 квітня 2022 року, де героїчно загинув, під час виконання військового обов’язку.

Героя поховано у місті Кропивницькому на Алеї Слави Рівненського кладовища.

Вічна пам'ять і слава Герою!

Джерела