Андрій Зосімов

1987-2022 рр.

Біографія

Зосімов Андрій Володимирович народився 11 вересня 1987 року у місті Кіровограді (нині Кропивницький), де жив, навчався, працював і створив щасливу родину.

У 2004 році Андрій закінчив загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів №10 (нині Ліцей "Новенський") із золотою медаллю. Ще навчаючись у школі почав працювати, щоб хоч якось допомогти матері, яка доглядала Андрієвого тата прикутого до ліжка.

Після закінчення школи вступив до Кіровоградського національного технічного університету, паралельно поєднував навчання з роботою художника-оформлювача ритуальних скульптур. Цією роботою і продовжив займатись по закінченню вишу.

У 2015 році отримав Подяку від Кіровоградської міської ради за сумлінну працю та активну участь у благоустрої меморіального комплексу «Алея почесних поховань» на Рівнянському кладовищі. Відвідувачі Алеї при вході до цього комплексу можуть побачити плиту з прізвищами полеглих воїнів, які Зосімов Андрій викарбовував власноруч, з особливою пошаною.

В пріоритеті для Андрія завжди була родина. Він ніколи не пов’язував своє життя з військовою справою, за станом здоров’я навіть в армії не служив, та ситуація в країні внесла свої корективи. Як справжній чоловік він не міг стояти осторонь і чекати, доки російська орда постукає  у двері його будинку. Він почав оббивати пороги військкоматів міста, і йому запропонували як альтернативу посаду бойового медика. Не маючи нічого спільного з медициною, але маючи бажання бути корисним на фронті, Андрій старанно пройшов підготовку та був відправлений служити на Донеччину.

Відгуки друзів

Вчителі та адміністрація загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №10 кажуть про Андрія, що протягом навчання він зарекомендував себе відповідальним, добрим, скромним і щирим учнем.

Андрій був відданим другом, найкращим сином, люблячим чоловіком та бездоганним прикладом для своїх синів.

Військовий шлях

Андрій Зосімов ніколи не пов’язував своє життя з військовою справою, за станом здоров’я навіть в армії не служив, та ситуація в країні внесла свої корективи. Як справжній чоловік він не міг стояти осторонь і чекати, доки російська орда постукає  у двері його будинку. Він почав оббивати пороги військкоматів міста, і йому запропонували як альтернативу посаду бойового медика. Не маючи нічого спільного з медициною, але маючи бажання бути корисним на фронті, Андрій старанно пройшов підготовку та був відправлений служити на Донеччину.

Андрій Зосімов був бойовим медиком 2-го взводу, 3 роти, мотопіхотного батальйону військової частини А0998.

3 грудня 2022 року Андрій Зосімов був направлений на виконання бойового завдання в районі с. Кордюмівка Донецької області. 5 грудня 2022 року Андрій загинув від травм, несумісних з життям.

Вічна пам'ять Герою!

«Хто, як не я?!» - з цими словами Андрій пішов захищати країну, родину та виборювати щасливе, мирне майбутнє для наших дітей. Він завжди буде у наших серцях та серцях людей, які хоч трохи його знали, бо повз таку людину неможливо було пройти, не відчувши душевного поруху… Без перебільшення можна сказати, що у селищі Новому кожен другий пам’ятає Андрія за його добрі справи.

Такі люди будуть жити, допоки жива пам'ять про них…

Джерела