Віталій Касьяненко

1992-2022 рр.

Біографія

Касьяненко Віталій Васильович народився 16 травня 1992 року та жив в місті Кропивницький (тоді Кіровоград). У 2009 році закінчив ліцей "Європейська освіта" (тоді школа-ліцей № 25). Після школи закінчив Львівську сухопутну академію Сагайдачного, отримав звання лейтенанта і відразу пішов воювати на Донбас, був там п’ять років. З початку вторгнення Росії в Україну пішов захищати Україну знову.

Родина

У Віталія залишилась дружина Христина, двоє дітей, батьки, сестра.

Відгуки друзів

Олена Бевз (однокласниця) в день 30-річчя Віталія: "Сьогодні тобі було б 30 років! Завжди я тебе вітала з днем народження, потім ти мене. Дякую за щасливі моменти дитинства, дякую за шкільні роки, за випускний...Пам'ятаю я ми разом з тобою поверталися до дому, потім як разом шли на другий день випускного...Як ти мене захищав....сьогодні я до тебе прийшла з зі своїм сином на кладовище....на кладовище....я досі не можу повірити, що тебе немає....Дякую тобі друже....ти для мене і для моєї родини Герой....🕯

Дякую велике твоїм Батькам за такого друга.... Любимо, пам'ятаємо"

Військовий шлях

Після школи Віталій Касьяненко закінчив Львівську сухопутну академію Сагайдачного, отримав звання лейтенанта і відразу пішов воювати на Донбас, був там п’ять років. З початку вторгнення Росії в Україну пішов захищати Україну знову.

Капітан Віталій Касьяненко боронив Україну вiд ворожої навали на Луганщинi. 21 березня 2022 року у Попаснiй його пiдроздiл потрапив пiд вогонь артилерiї, внаслiдок чого офiцер отримав не сумiснi з життям поранення.

Вiчний спочинок Герой знайшов на Алеї почесних поховань Рiвнянського кладовища міста Кропивницький.

Нагороди

Віталій Касьяненко нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно) та Орденом "Хрест Героя" (посмертно).

Вічна пам'ять Герою!

"Кожного разу, дивлячись у небо, думаю про тебе. Кожного дня дякую за твою мужність, силу, честь і вірність Україні. Дякую, що захищав нас тут, а тепер захищаєш, будучи Воїном, високо в небі. Пам'ять про тебе вічна, Друже! Герої не вмирають!"


Юлія Тимошенко

подруга дитинства Віталія

Джерела