Сергій Губський

1978 – 2023 рр.

Біографія

Сергій Валерійович Губський народився 16 жовтня 1978 року в місті Кропивницькому. Навчався в школі №13. Отримав спеціальності зварювальника та слюсаря-механіка в професійно-технічному училищі №4. 12 років пропрацював на заводі «Ласка».

Сергій пішов у військкомат відразу після вторгнення Росії. З першого разу його на фронт не взяли через стан здоров'я. Туди він потрапив взимку 2022 року.

Захоплення

Сергій захоплювався боксом і футболом. 

Відгуки друзів

«Ми все дитинство провели поруч, зростали в одному дворі, були як рідні. Він захоплювався боксом, разом зі старшим братом вчепили на подвір’ї «грушу» і тренувалися, також компанією часто грали в футбол. Був добрим, веселим, ніхто ніколи не чув від нього злого слова. Справжній чоловік, не ховався за спинами інших, пішов воювати добровольцем. Як тільки випадала можливість, дзвонив мамі, а вона вже переказувала нам його слова. Величезний біль втрати, нам дуже важко, його всім нам не вистачатиме», – крізь сльози розповідає двоюрідна сестра загиблого Анна Ємельянова. 

Військовий шлях

Сергій Губський пішов у військкомат відразу після вторгнення Росії. З першого разу його на фронт не взяли через стан здоров'я. Туди він потрапив взимку 2022 року.

Мав посаду: стрілець-снайпер механізованого відділення. Сергій загинув 13 липня в районі Курдюмівки Бахмутського району. Вічний спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища міста Кропивницького солдат Сергій Губський знайшов 21 липня 2023 року.

Вічна пам'ять Герою!

Ти відійшов у Вічність, у спочинок:

Веселий, добрий, справжній чоловік…

І твій солдатський героїчний вчинок

Ми згадувати будемо повік!..

Сумні слова, великий біль утрати:

Як прикро, та війна – жорстока річ.

Ішов ти добровільно воювати,

Як той козак, що вирушив на Січ!..

Був снайпером: в Бахмутському районі

Загарбників ти нищів знов і знов.

Та все палало в цьому регіоні,

А люди ж не залізні, не бетонні:

Доводиться їм лити свою кров…

Ти в землю безліч ворогів спровадив,

Бо Зброя Правди у твоїх руках!

З життя пішов, та Честі не утратив:

Тобі – Герою – Слава у віках!