Сергій Шевченко

1997-2023 рр.

Біографія

Шевченко Сергій Сергійович народився 17 липня 1997 року в Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу №7.

Родина

Родина Сергія втратила турботливого сина, люблячого чоловіка і батька, найкращого брата.

Відгуки друзів

"Завжди намагався бути кращим, всім говорив що хлопці не сидіть просто так на місці, а робіть щось в тилу." Так Ілля Дудник згадує про свого товариша.

Військовий шлях

Сергій Шевченко пройшов строкову службу в Національній гвардії України, брав участь в антитерористичній операції в Луганській та Донецькій областях, за контрактом служив в десантно-штурмових військах. У грудні 2021 року звільнився з лав ЗСУ, працював на автопідприємствах Кропивницького. У травні 2022 року зі зброєю в руках приєднався до лав захисників України, служив номером обслуги розвідувального взводу. В серпні 2022 року отримав поранення, після лікування повернувся в стрій.

Старший солдат Сергій Шевченко загинув 18 листопада 2023 року поблизу села Калинівка Донецької області. Несумісні з життям поранення він отримав внаслідок влучання протитанкової керованої ракети.

Вічна слава і пам'ять Герою!

Сергій Шевченко пожертвував заради України найціннішим і залишив незгасне світло в національній пам'яті. Його воїнська звитяга слугуватиме наступним поколінням символом сил та мужності, що наповнює серця щирим патріотизмом і рішучістю захищати Батьківщину від будь-яких загроз.

Джерела