Сергій Вербовий

1975-2022 рр.

Біографія

Сергій Володимирович Вербовий народився 15 грудня 1975 року. З 1982 по 1990 роки навчався у навчально-виховному комплексі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №34 – економіко-правовому  ліцеї «Сучасник» - дитячо-юнацькому центрі Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.

По закінченню 11 класу здобув освіту у місцевому машинобудівному технікумі, де навчався 4 роки. Після закінчення технікуму навчався у Кіровоградському інституті  сільськогосподарського машинобудування, але не закінчив. Працював на заводі «Червона зірка» - «Ельворті».

Родина

У Сергія залишилася мати. 

Відгуки друзів

Родичка Сергія Вербового Любов Раковчук згадує: "Коли почалася війна, він вже в перший день війни пішов. Коли мама йому сказала: "Сину, не треба". А він сказав: "Ма, як не ми, то хто? Ми – патріоти, ми повинні йти".

Військовий шлях

Строкову службу Сергій не проходив за станом здоров’я, але з 24 лютого 2022 року пішов добровольцем у військкомат і з 3 березня 2022 року почав служити у лавах ЗСУ. Служив у 53 механізованій бригаді на посаді стрільця 1 батальйону 7 роти.

Сергій Вербовий був поранений у м. Бахмут Донецької області, після чого його перевезли у госпіталь м. Київ, де він і помер від поранень 26 вересня 2022 року.

Поховали Сергія Вербового на Алеї слави Далекосхідного кладовища. 

Вічні Шана і Слава Герою! 

Він пішов на війну. Добровольцем пішов.

Так йому його серце веліло.

ВІн за рідну країну пролив свою кров

І не втримало зранене тіло

Душу змучену в нім. Відлетіла вона

В занебесся, на янгольських крилах.

А під небом зчорнілим триває війна,

З прапорами на свіжих могилах…

Споминатимуть люди героя-стрільця

Добрим словом, гіркою сльозою.

Шлях козацький він чесно пройшов до кінця:

ВІЧНІ ШАНА І СЛАВА ГЕРОЮ! 

Джерела