Олексій Васил'єв

2000-2023 рр.

Біографія

Васіл’єв Олексій Олександрович народився 10 червня 2000 року. Уродженець Луганська.

У 2014 році, коли населені пункти на сході України почали піддаватися ворожим атакам, переїхав до родичів у Кропивницький. Тут закінчив Балашівську гімназію, а потім – вище професійне училище імені Федоровського.

У 2020-2021 роках пройшов строкову службу. Потім працював баристою, офіціантом. 

Відгуки друзів

«Ми з Олексієм пропрацювали в одному закладі років з п’ять, Дуже позитивна, сонячна людина з активною життєвою позицією. Він ішов на війну і казав нам, що обов’язково повернеться з перемогою. Його посмішка назавжди залишиться у нашій пам’яті і серцях», - діляться колеги загиблого Героя.

«Наша адміністрація, класний керівник  були на похованнях Олексія. На жаль, це дуже великий біль для всіх нас. Це був розумний хлопчик, добрий, відповідальний, завжди готовий допомогти.  З ним завжди було добре друзям і однокласникам. Для його родини це велике горе…» - розповіли працівники Балашівської гімназії.

Військовий шлях

Наприкінці грудня 2022 року Олексія Василʼєва призвали до лав ЗСУ. Служив стрільцем-снайпером, командував відділенням. Загинув 27 серпня 2023 року неподалік Роботиного Пологівського району Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Вічна пам'ять Герою!

Джерела