Олександр Бузько

1997-2022 рр.

Біографія

Олександр Леонідович Бузько  народився 28 серпня 1980 року в  місті Кропивницький. У 1997 році закінчив Балашівську гімназію. Після закінчення школи Олександр здобув фах електромонтера четвертого розряду в Кіровоградському вищому професійному училищі №4.

Родина

У Олександра залишилася донька, дружина та син від першого шлюбу.

Захоплення

Олександр Бузько був ерудованою та всебічно розвиненою людиною, здавалося, ніби він знав про все: від будови двигуна літака до правильного вирощування певного сорту винограду. Але справжнім захопленням було написання музики. Писав і поезію, яка часто лягала на музику і перетворювалася у пісні, які перехоплюють подих з перших рядків...

 

За свій талант і любов до музики та отримав свій позивний Маестро. 

Відгуки друзів

Однокласники згадують Олександра як  вірного друга, який завжди був душею компанії, з завищеним почуттям справедливості. З особливою повагою ставився до вчителів школи. 

Командир 1 батальйону 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха згадує: "Саша був хорошою людиною, справжнім воїном і мужнім чоловіком".

 

"Був завзятим, гарячим, сміливим і відважним. Він віддавав останнє побратимам. Таких, як він, більше немає. Ви навіть не уявляєте, яким він був, скільки хлопців врятував" - згадує про Олександра побратим. 

 

Дружина Олександра Бузька Катерина Тикман каже, навіть не встигла змінити прізвище, бо одружились у березні. "Знайомі дуже довго, він – моя шкільна любов. Ми познайомились у 2001 році. Але не склалося. У 2020 почали спілкуватись, а у 2021 почали жити разом. Пішов у військкомат і його забрали, він прийшов додому, каже: все, збираю речі і їду".

Військовий шлях

25 лютого 2022 року, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Олександр Бузько вступив до лав збройних сил України. З березня брав участь у найзапекліших бойових діях у складі 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха.

Загинув Олександр 26 квітня 2022 року під час артилерійського обстрілу під час боїв поблизу міста Вугледар Донецької області.  Похований Герой 06 травня 2022 року на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища в місті Кропивницький.   

Нагороди

При житті Олександр Бузько був нагороджений медаллю "За військову службу Україні" за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України.

Вічна пам'ять Герою!

Твоє життя було як бій,

 Та ти ніколи не здавався.

 В кулак зібрав всю злість і гнів,

 Вставав, і знов до бою рвався. 

 Бо честь і правда, саме те,

 За що в житті і варто битись...

 Текла в тобі козача кров,

 Не міг ти, здатись і спинитись... 

 Йдучи всьому наперекір

 Ти вірив, світло переможе...

 І вийшовши з пітьми на бій

 Життя віддав...

 А так не кожен зможе...


 #памяті_Маестро


Вірш написаний дружиною загиблого Воїна 

в пам'ять про коханого

Джерела