Євген Коваленко

1986-2023 рр. 

Біографія

Коваленко Євген Юрійович народився 23 липня 1986 року в м. Кіровограді (нині Кропивницький). Після закінчення 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 (гімназія ім. Олени Журливої) вступив до Вищого професійного училища №4 за спеціальністю верстатник широкого профілю. Після служби в армії з 2007 – 2020 роки Євген працював токарем – розточувальником 4 розряду на заводі "Ельворті" (колишнє ВАТ "Червона Зірка"). У 2015 році одружився, народилася донька Софія. З 2020 року працював токарем на ТОВ "Профі Стан", пізніше на ТОВ "Оріджин Агро".

Родина

У Євгена залишилися батьки, дружина та донька Софія.

Відгуки друзів

Євген Коваленко був чесним та справедливим, не любив лицемірства, в складних ситуаціях міг пожартувати, підтримати, вислухати й дати пораду. Мріяв подорожувати та показати доньці країну. Завжди говорив "Я тут, щоб ви вдома спали спокійно. Коли всі будуть боятись і сидіти чекати, війна сама не скінчиться". 

Військовий шлях

У 2005 році Євген Коваленко був призваний на строкову службу в Повітряно-десантні війська, які дислокувалися на території Дніпропетровської області.

З початком військової агресії російської федерації, Євген у 2014-2015 роках брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області. Виконував обов’язки гранатометника. Після повернення з зони бойових дій був зарахований до оперативного резерву першої черги.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Євген Коваленко був зарахований до 2-го саперно-інженерного відділу, інженерно-саперного взводу 2-го штурмового батальйону, 5-ї інженерно-саперної бригади, старшим сапером гранатометником. Виконував бойові завдання, здійснюючи заходи з національної безпеки та оборони, відсічі стримуванні військової агресії російської федерації в районі м. Іванівське Донецької області.

Загинув 36-річний Євген Коваленко 8 березня 2023 року під селом Іванівським Бахмутського району.

Нагороди

Слава Герою! Вічна йому Пам'ять! 

Євген Коваленко з родиною

Євген з донечкою

Джерела