Володимир Кошовенко

1962-2024 рр. 

Біографія

Кошовенко Володимир, народився 19 червня 1962 року в селі Велика Виска Кіровоградської області. Навчався у Кіровоградській загальноосвітній школі №5 (нині ліцей імені Т.Г. Шевченка. Закінчив вище професійне училище № 4. Також навчався в медичному виші.

Володимир 17 років працював на заводі «Червона Зірка», потім в охоронному підприємстві «Сакура», далі — приватним підприємцем на Колгоспному ринку. Був учасником Євромайдану.

Відгуки друзів

Володимир Кошовенко назавжди залишиться у спогадах рідних і близьких доброю та порядною людиною, надійним побратимом, щирим другом. Він був міцним плечем для родини, люблячим сином, батьком та братом.

Військовий шлях

Володимир Кошовенко із 2014 року брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади, був командиром відділення у званні – молодший сержант.

Від початку повномасштабної агресії російської федерації проти України 24 лютого 2022 року, Володимир не роздумуючи, пішов захищати країну. Перебував на посаді командира відділення територіальної оборони міста Кропивницького.

У червні 2023 року, після звільнення зі служби за віком, створив благодійний фонд «Ветеран», який допомагає людям по всій території України та продовжує це робити й сьогодні.

12 лютого 2024 року серце патріота, захисника зупинилося.

Нагороди

Володимир Кошовенко нагороджений відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції» та іншими відомчими нагородами.

Світла пам'ять Герою України!

Джерела