Ігор Бур'янов

1987–2022 рр.

Біографія

Ігор Валерійович Бур’янов народився 5 вересня 1987 року. Він – випускник Комунального закладу «Преображенська гімназія Кропивницької міської ради», 2002 року. Потім Ігор закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом.

26 лютого 2022 року – призваний до лав ЗСУ. Був бійцем 92 бригади. Ігор загинув при виконанні бойового завдання 5 жовтня 2022 року неподалік села Орлянка, Куп’янського району, Харківської області.

Родина

У загиблого залишилися батьки, дружина та п'ятирічна донечка. 

Відгуки друзів

Журналіст Геннадій Рибченков згадує:

«Ігор був надзвичайно відповідальною людиною, достатньо сказати що кропивничани тричі обирали його депутатом Подільської районної у місті Кропивницькому ради, добре знав проблеми мікрорайону і потреби його жителів; міг принести багато користі місту, адже на таких як він, і тримається світ. Це людина настільки великої душі, що могла ділитися своїм теплом з іншими, допомагати їм знаходити вихід зі складної ситуації. Він — захмарний батько, який безмежно любив свою донечку, піклувався про маму, був чудовим чоловіком і точно – одним із найвірніших синів України. Ігор щиро вірив у Перемогу України, й, за покликом серця, з перших днів російської агресії, пішов до військкомату».


Друг і побратим Ігоря – Костянтин Поляков згадує:

«Ми з Ігорем товаришували зі школи, Він був чудовим батьком, який безмежно любив свою донечку, піклувався про маму. Ігор щиро вірив у перемогу України та з перших днів російської агресії пішов до військкомату. Ми часто телефонували одне одному: останнім часом він мав якесь передчуття – сказав нам, щоб ми не плакали, коли його не стане. Але хіба це можливо?»

Військовий шлях

26 лютого 2022 року – призваний до лав ЗСУ. Був бійцем 92 бригади. Ігор загинув при виконанні бойового завдання 5 жовтня 2022 року неподалік села Орлянка, Куп’янського району, Харківської області. 

Нагороди

29 червня, в Кропивницькому на фасаді приміщення виконавчого комітету районної ради відкрили меморіальну дошку Воїну-захиснику, солдату Ігорю Бур’янову.

Вічна слава Герою!

Втрачаємо, насамперед, найкращих:

Отців, братів, синів, чоловіків…

Від того нам стає на серці важче

І, в роздумах сумних, бракує слів…

Й тобі цю хресну стежку довелося

Здолати, до Голгофської гори,

Де до вінка тернового вплелося

Те зло війни, що, з півночі, вітри

Примчали в Богом втішену країну,

Що йшла в своє квітуче майбуття…

Обороняв ти мужньо Батьківщину,

Допоки у твого серцебиття

Було ще сил і не було ще рани:

Отої, що спинила твій політ…

Ти заслужив Славетної Пошани:

Тебе вже не забуде Божий світ!

Твій шлях не зупинивсь на півдорозі,

Бо за тобою йдуть вже – крок у крок –

Ті, що тебе увічнять в Перемозі:

Побачиш це ти з янгольських зірок!..

Джерела