Владислав Поліщук

1994-2022 рр. 

Біографія

Поліщук Владислав народився 7 липня 1994 року у місті Кіровоград (нині Кропивницький). З 2001 по 2005 рік навчався у СШ № 31 (гімназія «Інтелект»), а з 2005 по 2010 рік – у ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 (Академічна гімназія).

Після закінчення школи Владислав вступив до машинобудівного технікуму, який закінчив у 2014 році.

Родина

У Владислава залишились мама — Поліщук Олена Анатоліївна (військовий лікар), тато — Поліщук Володимир Андрійович (прикордонник),  бабуся — Александрова Зоя Григорівна та дідусь — Александров Анатолій Андрійович.

Захоплення

Влад захоплювався спортом, зокрема дзюдо та футболом. За участь у змаганнях з футболу серед шкіл був заохочений поїздкою до Всеукраїнського дитячо-юнацького табору «Артек».

Дуже любив брати участь у цікавих заходах у школі та поза нею.

Був учасником команди у Всеукраїнському конкурсі «МАЙDAН'S» від міста Кропивницький, а також  брав участь у зніманні фільму «Синдром дракона».

З дитинства захоплювався виготовленням моделей мотоциклів.

Відгуки друзів

Вчителі Академічної гімназії пам’ятають Владислава як веселого, товариського, активного хлопця, який брав участь у багатьох шкільних заходах.

Зі слів найкращого друга Івана Колесника з яким Владиславом Поліщуком товаришував з 2008 року:

«Коли б не звернувся до Влада з будь-яким питанням за допомогою, хоч вдень, хоч вночі — відмови ніколи не буде. Дуже товариський та надійний. З такою людиною можна іти в розвідку – не підведе. Таких друзів мало».

Військовий шлях

У 2014 році, після закінчення технікуму, Владислав Поліщук вступив до лав ЗСУ. Обіймав посаду розвідника-гранатометника. У 2018 році продовжив контракт та перебував у зоні АТО, брав участь у бойових діях поблизу с. Піски Донецької області.

У 2021 році підписав контракт на службу у 1-му прикордонному загоні Донецької області м. Маріуполь. Служив на посаді інспектора-контролера, мав звання – молодший сержант.

На початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року, під час бою  у селищі Старий Крим Маріупольського району, Владислав Поліщук загинув як Герой.

Похований у м. Одеса на алеї почесних воїнських поховань.

Нагороди

Під час служби Владислав Поліщук був нагороджений грамотами від командування військовими частинами.

Вічна слава Герою!






Героя душа відлетіла у небо.

Упав він в бою, Україно за тебе!

Джерела