Андріан Палейкін

1991-2022 рр.

Біографія

Андріан Вікторович Палейкін народився 20 квітня 1991 року в місті Кіровоград. З 1998 по 2006 рік навчався в середній школі №20 нашого міста (нині Академічна гімназія). Служив у армії. Звільнившись з військової служби, працював старшим охоронцем у супермаркеті, мріяв здобути вищу освіту.  

Родина

Мама – Палейкіна Ольга Вікторівна.

Батько – Палейкін Віктор Анатолійович.

Дружина - Анна Анастасєєва.

Відгуки друзів

Снєгова Олена Василівна, класний керівник початкової школи згадує: «Андріан був сором’язливим, спокійним та життєрадісним хлопчиком. У класі був товариським, привітним, мав багато друзів та завжди посміхався. Зустрівши Андріана через багато років та тепло поспілкувавшись, відчула, що всі ці чудові якості прекрасної людини залишилися з ним».


Дружина, Анна Анастасєєва розповіла: «Коли Андріан працював в магазині старшим охоронцем, його дуже любили, він був веселий, життєрадісний, з усіма людьми знаходив спільну мову… Під час війни, коли зник телефонний зв'язок з чоловіком. «17 березня він не вийшов на зв'язок. Я не могла додзвонитися чотири доби, на п'яту взяли трубку і сказали, що він просто загубив телефон. В мене була надія, що він живий. Позавчора мені наснився сон, що він до мене дзвонить, каже: «Ми завжди будемо з тобою разом». І за п'ять хвилин мені зателефонували з військкомату».

Військовий шлях

Адріан мав досвід військової служби у внутрішніх військах, був снайпером. З початку російської військової агресії у лютому 2022 року доля змусила його повернутись у професію, оскільки він не міг сидіти у тилу, коли багато хлопців пішли захищати Батьківщину. Тож Андріан, не вагаючись, добровільно пішов захищати свою країну. 

17 березня 2022 року старший солдат-артилерист Адріан Палейкін загинув у зоні бойових дій під Волновахою Донецької області під час артилерійського обстрілу.

Поховали Андріана 24 березня 2022 року на Рівненському цвинтарі в місті Кропивницький. 

Нагороди

Отримав відзнаку «Кращий стрілок». 

Вічна слава Герою!

Ти жив завжди по совісті під сонцем,

Всіх радував дозвіллям і трудом

В житті цивільнім був ти Охоронцем

І на війні ти став Захисником! 

На фронт пішов за рідну Батьківщину:

Сміливо і звитяжно воював,

І ворога трощив ти без упину,

Та у бою ти голову поклав…

Герою – наша Пам'ять і Пошана!

Народна дума й кобзаревий спів!  

Продовжать починання Андріана 

Нащадки ті, яких він захистив!

Джерела