Сергій Пасічник

1985-2023 рр. 

Біографія

Пасічник Сергій Сергійович народився 19 березня 1985 року у Кропивницькому. У вересні 1992 року пішов у перший клас ЗОШ І–ІІІ ст. №2 (нині Комунальний заклад «Великобалківська гімназія Кропивницької міської ради»). Навчався на середньому рівні, захоплювався спортом. Коли Сергій закінчив дев’ятий клас, він вступив до ВПУ №2, де здобув професію будівельника. Одразу ж після закінчення училища був призваний на строкову військову службу в місто Севастополь матросом-мотористом на корабель «Кіровоград». Там прослужив два роки. Коли звільнився в запас приїхав у рідне місто, де і працював різноробом на будівництві, пізніше – в охоронній службі.

Родина

Сергій Пасічник у 2005 році одружився, а у 2006 році в нього народився син Богданчик.

У Сергія залишилася мати – Пасічник Надія Григорівна, батько – Пасічник Сергій Олександрович, сестра – Віватенко Оксана Сергіївна, син – Богдан, племінник – Віватенко Давид Олегович.

Захоплення

З дитинства Сергій захоплювався технікою.

Відгуки друзів

У Сергія було багато друзів. Вони згадують його, як веселу й дуже добру людину. Він з повагою ставився до своїх товаришів та керівництва, завжди міг прийти на допомогу, поділитися останньою крихтою хліба.

Військовий шлях

З початку повномасштабної війни Сергій Пасічник хотів піти добровольцем. Декілька разів ходив до військкомату, але отримував відмову за станом здоров’я. Проте він був наполегливим, адже дуже любив Батьківщину, свого сина, рідних та близьких людей і вже 29 травня 2023 року був направлений добровольцем у Вінницьку область на один місяць навчання. Там він зарекомендував себе, як зібраний та цілеспрямований солдат. Пройшовши навчання за спеціальністю «стрілець», був направлений у десантно-штурмовий підрозділ морської піхоти поблизу міста Курахове Донецької області. Там він став командиром підрозділу. Солдати поважали його за справедливість та сміливість.

25 липня командир віддав наказ іти в бій всім старшим солдатам, а молодшим – за бажанням. Сергій став першим і цим показав гідний приклад своїм товаришам. Він не схилив голови, не злякався і повів за собою своїх солдатів. На жаль, це був його останній бій.

Сергій Пасічник загинув на світанку 26 липня 2023 року під час бойового зіткнення з силами противника біля населеного пункту Урожайне Волноваського району Донецької області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

На підставі бойового наказу командира військової частини А4635 №105 набув статусу учасника бойових дій.

Вічна пам'ять Герою!

Джерела