Михайло Шатохін

2000 –2023 рр. 

Біографія

Шатохін Михайло Олександрович народився 08 жовтня 2000 року в м. Кіровоград (нині Кропивницький). З 2007 по 2016 рік навчався у загальноосвітній школі №19 (Гімназія «Ерудит»). Після закінчення школи Михайло здобував освіту в Кропивницькому аграрному фаховому коледжі, отримав диплом електроенергетика та електромеханіка.

Родина

У Михайла залишилися батьки та молодший брат.

Відгуки друзів

Вчителі та друзі запам’ятали Михайла завжди веселим, усміхненим, товариським, наполегливим, спортивним, справжнім патріотом своєї держави. Він міг знайти спільну мову з будь-ким, завжди першим був готовий прийти на допомогу. Неймовірний, світлий, щирий хлопець з величезним серцем.

Військовий шлях

Після закінчення коледжу Михайло Шатохін проходив строкову службу у Національній гвардії України в м. Харків.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення рф в Україну, Михайло разом з іншими строковиками був залучений до оборони Харківської області. Також воював на бахмутськoму та запoрізькoму напрямках. Служив на пoсаді начальника групи радіoзв’язку.

Загинув молодший сержант Михайло Шатохін 28 жовтня 2023 року неподалік села Роботине Пологівського району Запорізької області. Похований на Алеї слави Далекосхідного кладовища.

Нагороди

Військова частина, у якій служив Михайло Шатохін, подала його до нагородження орденом «За мужність» ІІІ ступеня та  орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно).

Вічна пам'ять Герою!

Джерела