Сергій Канцер

1984 – 2022 рр.

Біографія

Сергій Олександрович Канцер народився 8.02 1984 року в м.Кіровограді (нині Кропивницький). Навчався в  школі №9. По закінченню школи, здобув професію кухаря, а потім Сергія призвали до збройних сил.

Після армії, Сергій працював продавцем-консультантом побутової техніки. У 2014 році він був мобілізований і потрапив в 40 бат. Кривбас. Брав участь за бої за Дебальцеве. За це отримав Орден «За мужність».  Надалі Сергій проходив службу в 17 батальйоні, 57 бригади. Під час повномасштабного  вторгнення РФ, Сергій уже був на передовій. 

Загинув Сергій 8 квітня 2022 року в Луганський області, с. Новотошківка від множинних осколочних поранень несумісних з життям, але на жаль тіло залишилось на полі бою: побратими не змогли його забрати. Родина через суд отримала свідоцтво про смерть Сергія.

Родина

В Сергія залишилися  батьки, дружина, донька та син. 

Захоплення

Сергій захоплювався КВК та кулінарією. 

Відгуки друзів

Згадує Юлія Канцер – дружина Сергія: «Ми познайомилися у 2018 році. У 2019 році ми одружилися й у нас з'явився  спільний син. Я скажу так: я втратила свою душу... мені без нього так тяжко...  Мені не віриться,  що це сталось... Буває так хочеться, щоб все це був сон... але... Ми дуже віримо в ЗСУ,  що вони відібть території та ми заберемо нашого Героя додому і поховаємо... Бо дуже важко...»

Згадує однокласниця Сергія – Вікторія Єрмолаєва: «Біль стискає груди, коли я згадую, як вперше побачила до болю знайоме фото, яке на жаль було серед загиблих наших героїв-захисників. Хотілося, щоб це була неправда, та ні... Сергій Канцер! Тебе неможливо забути, бо ти був особливим. Ти не був відмінником у школі, але ти був відмінним другом і товаришем. Ти часто бував у мене вдома, в колі наших спільних друзів; ти ні в чому не відмовляв, завжди готовий був підставити плече. Коли ти сміявся, сміялись всі довкола. Твоя скромність тебе прикрашала, до тебе просто неможливо було ставитися негативно, бо твої очі завжди сяяли усмішкою… Я завжди буду тебе пам'ятати як прекрасну людину і свого друга. А мої діти, будуть знати тебе як справжнього героя нашої Батьківщини! Вічна тобі пам'ять, і щирі співчуття родині.  З болем у серці, твоя однокласниця, Віка Єрмолаєва, у якої дома ти разом з нами, готувався до шкільних КВК».

Військовий шлях

У 2014 році він був мобілізований і потрапив в 40 бат. Кривбас. Брав участь за бої за Дебальцеве. За це отримав Орден «За мужність».  Надалі Сергій проходив службу в 17 батальйоні, 57 бригади. Під час повномасштабного  вторгнення РФ, Сергій уже був на передовій. 

Загинув Сергій 8 квітня 2022 року в Луганський області, с. Новотошківка від множинних осколочних поранень несумісних з життям, але на жаль тіло залишилось на полі бою: побратими не змогли його забрати.

Нагороди

Орден «За мужність».

Вічна пам'ять Герою!

Як сумно нам і як нестерпно боляче,

Що ти, Сергію, вже від нас пішов:

Неначе хмари вкрили небо сонячне

І ллють дощів сльозами знов і знов…

Як важко, що вже сміху не почується

Твого, у колі друзів і сім`ї:

Без тебе нам вже зовсім не жартується,

Бо незабутні посмішки твої… 

Як гірко знати, що боєць гартований,

Який пройшов війни вогонь і лід –

Десь у степу лишився непохований,

Й тепер над ним жовтіє горицвіт…

Ми вдячні твоїй мужності й могутності,

Й за те, що ти геройство проявив!

Тепер у нас в серцях ти, в незабутності,

Навічно будеш жити так як жив…

Джерела