Андрій Савенко

1987-2024 рр. 

Біографія

Народився Савенко Андрій Сергійович 15 листопада 1987 року у селищі Сонячне. Навчався у загальноосвітній школі №22 селища Гірниче (тепер Гірнича гімназія), де закінчив 11 класів. Вступив до Кіровоградського центральноукраїнського технічного університету, де здобув вищу освіту фінансиста. Паралельно навчався на військовій кафедрі у Льотній академії національного авіаційного університету та отримав звання молодшого лейтенанта. Також навчався в Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба, отримав звання лейтенант.

У 2016 році зустрів свою половинку, одружився. А у 2017 році в родині з'явилась донечка Єлизавета. Сім'я жила звичайним мирним життям, Андрій разом із дружиною виховував доньку. Працював супервайзером на фірмі «Рошен».

Відгуки друзів

Всі пам’ятають Андрія життєрадісною, товариською та комунікабельною людиною.

Військовий шлях

З 2015 по 2016 роки Андрій Савенко був учасником антитерористичної операції на Сході України.

Коли розпочалась повномасштабна війна, Андрій Сергійович з перших днів вступив до місцевої тероборони, а 22 червня 2022 року був мобілізований до ЗСУ.

Воював у гарячих точках України: Мар’янці, Бахмуті, Харкові, Балаклеї, Ізюмі, був старшим лейтенантом у 117 бригаді.

Андрій мав позивний Механік, адже не було такої несправності у техніці, яку б він не полагодив, одним словом, мав золоті руки.

9 березня 2024 року був переведений до 118 бригади заступником командира 2 батальйону на Запорізькому напрямку поблизу населеного пункту Роботине.

24 березня 2024 року під час повернення з позиції Савенко Андрій Сергійович загинув.

Слава Герою! Вічна і світла пам'ять!

Біль і смуток торкнулися сердець не лише рідних і близьких, побратимів, а й усіх земляків. Ми всі в скорботі за своїм земляком. Разом із його рідними та близькими, співчуваючи горю, оплакуємо непоправну втрату. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю  Андрія Савенка та усіх загиблих, які стали на захист  кожного з нас та всієї України.

Джерела