Юрій Крутов

2001 – 2023 рр.

Біографія

Юрій В’ячеславович Крутов народився 23 серпня 2001 року. Після школи вступив до Кропивницького коледжу сільськогосподарського машинобудування. Коли Юрію було 16 років, його спіткало величезне горе: померла мама, але він тримався. 

На строкову службу не дозволили піти проблеми зі здоров’ям. Але з початку повномасштабного вторгнення Юрій записався в тероборону. Дочекався, коли виповниться 21 рік і підписав контракт із ЗСУ. Бився в найгарячіших точках, не ховався за спинами побратимів. Після війни мріяв залишитися служити в армії.

Родина

У Юрія залишився батько, сестра та кохана дівчина. 

Захоплення

Юрій з дитинства мріяв стати військовим. Після війни хотів залишитися служити в армії.

Займався футболом та рукопашним боєм.

Відгуки друзів

«Я вдячна тобі, Юро, за те, що не забував і писав, цікавився моїм життям. Я дякую тобі за свідомий вибір боронити Батьківщину. Ти – один з найсміливіших людей, яких я особисто знала. Пам’ять про тебе буде жити в наших серцях вічно. Ти – Герой, а Герої не вмирають. Герої стають на небесну варту.» – написала на своїй Фейсбук сторінці однокласниця Юрія Єлизавета Давиденко. 

Військовий шлях

З початку повномасштабного вторгнення, Юрій записався в тероборону. Дочекався, коли виповниться 21 рік і підписав контракт із ЗСУ. Бився у найгарячіших точках, не ховався за спинами побратимів. Після війни мріяв залишитися служити в армії. Був оператором-розвідником у морській піхоті, проходив підготовку у Великій Британії.

Молоде і сповнене сподівань життя Юрія Крутова обірвалося 8 липня у Волноваському районі Донецької області. 13 липня, у Кропивницькому, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища, рідні, друзі, бойові побратими та містяни провести в засвіти Юрія Крутова. 

Слава Герою! Вічна йому Пам'ять! 

В серцях у нас ти будеш вічно жити:

Хто незабутий – ті завжди живі!

Герої не вмирають – їх не вбити:

Вони тепер – небесні вартові!

Свідомо ти обрав узяти зброю:

З тероборони в ЗСУ пішов,

Щоб захистити рідний край собою,

Щоб ворог Україну не зборов!..

Розвідником служив в морській піхоті,

Вів з ворогом нещадну боротьбу!

На жаль, поліг на фронтовому Сході,

В горілім волноваському степу…

Твоя сміливість – то взірець наступним,

Які, плече-в-плече, заповнять стрій,

Щоб у атаку йти. І буде згубним

Для ворогів той наступальний бій!

Тобі навіки Слава і Пошана,

За те що рятував нас від біди!

Твоя родина, й дівчина кохана –

З тобою будуть, Юро, назавжди!