Євгеній Суворов

1985-2022 рр.

Біографія

Євгеній Олександрович Суворов народився 18 листопада 1985 року в місті Кропивницькому. Закінчив місцеву школу №26 (нині ліцей "Нова українська школа"). Здобув фах автослюсаря у технікумі. Працював за спеціальністю. Служив у армії. 

На момент повномасштабного вторгнення Євгеній був на роботі в Києві. Він одразу вирішив їхати до рідного міста та через кілька днів пішов до військкомату. Потрапив на службу до 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка та вирушив на передову. Служив у мінометній батареї. 

Родина

У Євгена залишились мати, сестра і племінник.

Відгуки друзів

Його тітка – Людмила Шарипова згадує: «Я йому говорила: «Женя, може почекай»,- але він відповів: - «Ні! Хто вас буде захищати?» -Він нічого не боявся, розповідав мені, як літак від ракети відрізнити.»

Олександр - двоюрідний брат Євгенія Суворова, який востаннє спілкувався із загиблим, коли той воював у Лисичанську: «Почалась війна 24 лютого і 25 він сказав: «Я не можу. Я йду у військкомат». Він навчався на автослюсаря. У нього були золоті руки, працював, міг зібрати-розібрати машину. На жаль, сім'ї та дітей у нього не було. Все планував у майбутньому, але проклята війна забрала його життя.»

«Як боляче усвідомлювати ціну нашої незалежності... Цвіт нації, гордість країни, Герої України віддають життя за нас усіх. Наш небесний легіон у пам'яті назавжди», – додала землячка загиблого Тетяна. 

Військовий шлях

На момент повномасштабного вторгнення Євгеній Суворов був на роботі в Києві. Він одразу вирішив їхати до рідного міста та через кілька днів пішов до військкомату. Потрапив на службу до 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка та вирушив на передову.  Воював як боєць мінометного взводу, старший солдат. 

Загинув Євгеній 17 квітня смертю хоробрих. В бою з російськими окупантами в Луганській області, в селищі Новотошківському, він отримав тяжкі, несумісні з життям поранення. Євгенію було 36 років.

Євгенія Суворова поховали з військовими почестями 28 квітня на Рівненському кладовищі рідного Кропивницького.

Нагороди

Указом №358/2022 про відзначення державними нагородами Президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня  старшого солдата Євгенія Суворова.

Вічна Пам'ять та Слава Герою!

Без роздумів – обрати фронт чи тил? –

Ти вирішив, й пішов до військкомату.

І, в розквіті своїх життєвих сил –

Загинув у бою… Й тобі – солдату –

Одвічна Слава! Захистив ти нас,

Явивши мужність в мінометнім взводі.

За Україну бився, за Донбас,

Йдучи вперед в геройському поході!..

Своє життя віддав ти у бою,

Завершив чесно ти земну дорогу,

Виконуючи місію свою,

Із вірою в майбутню Перемогу!

Джерела