Олександр Терещенко

1987-2022 рр.

Біографія

Олександр Олександрович Терещенко народився 24 квітня 1987 року в м. Кропивницькому. Проживав і виховувався у повній сім’ї. З першого по дев’ятий клас навчався в ЗОШ №35 (нині Інноваційна гімназія). З 2002 року по 2006 рік здобував освіту в будівельному коледжі, який закінчив з відзнакою. Через деякий час вступив до Центральноукраїнського національного технічного університету, який також закінчив з відзнакою. У 2014 році був учасником Революції гідності.

Відгуки друзів

Працьовитий, відповідальний, чуйний, завжди приходив на допомогу, цінував дружбу понад усе. Мав багато друзів. 

Військовий шлях

З 2006 по 2008 рік проходив строкову військову службу в прикордонних військах у Закарпатському окрузі у місті Хуст.

У 2014 році вступив до лав національної гвардії. Не зміг залишитись осторонь від подій на сході України, тому пішов добровольцем і став учасником АТО.

У період повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої держави як резервіст 26 лютого 2022 року добровільно пішов на військову службу. Під час виконання бойового завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил, у складі батальйонно-технічної групи, під час бойового зіткнення з російськими окупаційними військами в районі населеного пункту Зачатівка Волноваського району Донецької області, Терещенко Олександр Олександрович загинув від тяжких ран. Це сталося 06.03.2022 року.

Нагороди

У 2015 році отримав статус учасника бойових дій, нагороджений грамотою Президентом України за участь в антитерористичній операції в Луганській області.

Вічна пам'ять та слава герою!

Будівником хотів ти мирним стати,

Але обрав ти шлях Захисника:

Пішов ти добровольцем у солдати,

Бо так веліло серце козака.

Ти героїчно бився з ворогами,

Поклавши на олтар своє життя.

Навіки будеш в Пам’яті ти з нами:

Не матиме твій Подвиг забуття!

Джерела