Юрій Левицький

1970-2023 рр. 

Біографія

Левицький Юрій Володимирович народився 14 червня 1970 року в м. Кіровоград (нині Кропивницький). Навчався у школі №26 (КЗ «Ліцей «Нова українська школа» Кропивницької міської ради»). Після школи вступив до ПТУ №2, де навчався за спеціальністю кам’янщик-плитковик. Після закінчення навчання пішов служити до армії.

Одружився Юрій, коли йому було 21 рік. З дружиною Вікторією разом прожили 32 роки. До повномасштабного вторгнення росії в Україну працював за спеціальністю.

Родина

В Юрія залишилися троє дітей (двоє синів та донька), дружина та мама.

Захоплення

Юрій завжди, коли мав вільну годину, любив майструвати та малювати. Найулюбленішою справою було виготовлення прикрас зі срібла. Дуже часто вечорами він грав у шахи з молодшим сином. Постійно заохочував дітей до праці власними руками. Зі слів дружини: «Юрій завжди вигадував, щось цікаве для молодшого, наприклад: зробить якусь скриньку, покладе туди якість камінці, монетки чи прикраси, потім все це закопає і каже малому: «Ідемо скарб шукати», і коли дитина його знаходила, це було щось, емоції через край».

Відгуки друзів

Зі слів дружини Вікторії: «Юрій був найкращим батьком, чоловіком… Родина для нього була на першому місці. Немає слів передати, яка це втрата для нас: дружини, дітей та матері…».

Зі слів сина Сергія: «Батько загинув на Куп’янському напрямі під Лиманом, це Харківська область. Коли останнього разу подзвонив, то сказав що іде на «нуль»».

Зі слів друзів та побратимів: «Юрій був людиною чуйною, веселою та розумною. Завжди казав лише правду. З ним було цікаво спілкуватися. Він ніколи нікому не відмовляв в допомозі. На нього завжди можна було покластися…».

Військовий шлях

Коли 1 травня 2023 року Юрію Левицькому прийшла повістка, він одразу, не ховаючись, вступив до лав ЗСУ. Проходив навчання у Франції та Україні. Пізніше брав участь у бойових діях у м. Куп’янськ, Харківської обл., де загинув 2 листопада 2023 року, потрапивши під артилерійський обстріл.

Служив кулеметником стрілецького відділення. Два дні не дожив до ротації, де на нього чекала його родина. Похований Юрій 10 листопада 2023 року на Алеї Слави Далекосхідного кладовища.

Вічна пам'ять Герою!

Джерела