Олександр Косинський

1980-2022 рр.

Біографія

Косинський Олександр Миколайович народився 25 травня 1980 року в селі Троянка Голованівського району Кіровоградської області. В 1987 році вступив до першого класу Троянської середньої школи, яку закінчив у 1997 році. Улюбленими предметами були точні науки: фізика, хімія, алгебра. Після школи вступив до Голованівського професійно-технічного училища №38 на спеціальність кухар-кондитер. У 2001 році успішно склав іспити та отримав кваліфікацію Кухар-кондитер 4 розряду. Проте за професією не працював, доля пов'язала Олександра з будівельною справою, близько 15 років він працював на будівництві та займався ремонтом осель.

Родина

Олександр Миколайович ніколи не був одруженим, але мав велику родину. Мама Євдокія Андріївна померла внаслідок хвороби у 2001 році. У Героя залишилися сестри, брати, батько, племінники, похресники та друзі.

Захоплення

Улюбленим заняттям Олександра була риболовля. Це та діяльність, яка заспокоювала, надихала, давала ресурс. Ще з дитинства Олександр мав талант до малювання. Ці творчі вміння він використовував у роботі. Також вмів полагодити будь-яку техніку і дуже смачно готував.

Відгуки друзів

Лише добрі слова можна почути про Олександра від його рідних, друзів, колег, знайомих. Хто знав Героя, той знав, що він був доброзичливою та щирою людиною. Ніколи не відмовляв в допомозі, чи то фізичній, чи фінансовій, чи моральній. Людина, яка насолоджувалася життям і в усьому та в усіх бачив лише позитив. "Все чудово!" з таким девізом йшов по життю Саша.

Військовий шлях

На початку двохтисячних Олександр Косинський проходив строкову службу, а потім і військову службу за контрактом у військах РХБЗ в складі Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України в м. Одеса.

Після підступного та віроломного військового вторгнення російської федерації в Україну, серед найперших, прибув в Кіровоградський обласний ТЦК як доброволець для направлення на фронт. Потрапивши вогнеметником до складу славетної 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади взяв участь у захисті держави та виконував бойові завдання зі своїми бойовими побратимами на Донецькому напрямку. Мав звання старший сержант.

Загинув Олександр 23 квітня 2022 року в с. Велика Новосілка Донецької області, в бою, внаслідок обстрілу ворожою артилерією.

Вічна слава Герою! 

Джерела