Олександр Лапко

1989-2022 рр.

Біографія

Наш земляк – Олександр Ігорьович Лапко – народився 10 червня 1989 року. У 2006 році закінчив школу ЗОШ № 21 (Козацька Гімназія). Після закінчення школи, вступив до ліцею № 2, де здобув спеціальність автослюсаря.  

Захоплення

Олександр займався реставрацією старих автомобілів та полюбляв риболовлю.  

Відгуки друзів

Відгук друга: «Хотілося б написати декілька слів про Сашу, але в декілька слів все не описати. Мабуть, з віком розумієш, як добре було і яких людей Бог давав на моєму шляху. Сашко, так я його пам'ятаю і так Він і залишиться у моєму серці та пам'яті. З Сашком ми були сусіди та друзі дитинства. Було безліч історій, які, мабуть, соромно розповісти, тому що ми росли в 90-х,без гаджетів і розважали себе самі. Весь час гралися на вулиці, влітку сиділи цілими днями на річці, а взимку – на ковзанці з санчатами. По весні ходили до лісу й лазили по деревах. Весь час я, мій брат і всі дітлахи по сусідству проводили разом. Згадуючи все це, з'являється усмішка на обличчі й, відверто кажучи, не пам'ятаю навіть такого моменту, щоб Олександр когось образив. Сашко був справедливим і добрим, завжди усміхненим, його посмішку я буду пам'ятати завжди. Де і коли його не зустрінеш – його посмішка підкорювала всіх навколо себе. Пам'ятаю той страшний вечір коли дізналися про велику втрату. Шок, сльози … і не було віри в те, що сталося. Герой який пройшов АТО – завжди усміхався! Коли настали страшні часи для нашої країни – Олександр перший пішов, щоб знову всіх захистити, але сталася непоправна втрата. Божі Ангели тебе забрали, а Ти й надалі нас всіх охороняєш. Дякуємо і вклоняємося Тобі. Ти наш Герой назавжди!»

Відгук вчителів: «Веселий, товариський, неконфліктний, врівноважений, уважний, проявляв активність до всього навколишнього, працелюбний, протягував руку допомоги всім. Брав участь у громадському та спортивному житті класу. Назавжди залишаться у нашій пам'яті безтурботним бешкетником, людяним і добрим. Ми безмежно співчуваємо родині»

Військовий шлях

Після навчання в ліцеї, Олександр вступив до лав ЗСУ й служив у м. Біла Церква. У 2014 році був мобілізований і воював у зоні АТО, де в 2015 році отримав звання старшого солдата. Коли почалася війна, 24.02.2022 року Олександр знову пішов боронити нашу неньку-Україну. Загинув 09.03.2022 року в Луганській області, Сєверодонецького району, в селищі Воронове.

Вічна Слава Герою!

На все життя Гімназія Козацька

Тобі звитяги й мужності дала.

Ти мирним був. Але війна, зненацька,

Перемінила всі твої діла.

Ти не вагавсь: пішов ти воювати:

АТО пройшов, загартувавсь в бою…

Та вдруге був ти призваний в солдати,

Щоб за Вітчизну битися свою.

Бо в Україну вдерлися нахабні

Кремлівські зайди – хижі москалі.

І у війні страшній, повномасштабній –

Ти став на захист рідної землі!

І у бою загинув героїчно,

Як січовий козак, як патріот!

Тож, буде вдячно пам’ятати вічно

Тебе від орків звільнений народ!

Джерела

Адміністрація комунального закладу "Козацька гімназія Кропивницької міської ради"