Денис Завіна

1997–2023 рр.

Біографія

Денис Юрійович Завіна народився 23 квітня 1997 року. Був великим патріотом України, людиною з золотим серцем. У такий страшний для нашої країни час він просто не зміг залишитися в тилу — воювати пішов добровольцем. Мешкав з бабусею, працював у сфері IT, займався графічним дизайном.

Загинув Денис 4 березня 2023 року в м.Бахмут від ворожого мінометного обстрілу. 

Родина

Дениса виховували бабуся і дідусь. 

Захоплення

Денис з дитинства гарно малював, бабуся з дідусем купували йому багато цікавих книжок про динозаврів, космос, всілякі енциклопедії. 

Відгуки друзів

Тетяна Фальченко (перша вчителька Дениса) згадує: «В цьому році, восени, вже 20 років, як до мене в клас вперше привели майбутніх першокласників. Зараз це дорослі, серйозні, цілеспрямовані молоді люди. Одним з таких учнів був Денис Завіна. З Денисом ми були знайомі ще з дитячого садочка. Дуже жвавий, голосний, енергійний, розумний, іноді нетерплячий. Але на все зі своїм баченням. За час навчання в нас були різні історії. Потім згадували їх завжди з посмішкою. Але головне, що Денис – це людина завжди чесна, відкрита, готова прийти на допомогу і підтримати. В мене не було жодного разу, щоб він мені в чомусь відмовив. Я часто розповідаю сьогоднішнім учням, про те, як Денис, вже навчаючись в старших класах, зустрічав мене зранку біля свого будинку, бо шлях до школи проходив повз його будинок. Він брав мій пакет з зошитами і проводжав до школи, розповідав про свої справи. А коли йому треба було швидше, або з друзями, то йшов вперед, але пакет із зошитами, я завжди отримувала в своєму класі.

Денис з дитинства гарно малював, бабуся з дідусем купували йому багато цікавих книжок про динозаврів, космос, енциклопедії всілякі… 


Прочитавши повідомлення в нашій класній групі, що Денис загинув, мені знадобився час, щоб осмислити цю інформацію. Такі новини сприймаються важко. Та, знаючи Дениса, розумію – він не міг залишитись осторонь. Денис мав завжди бути в центрі подій. Тому він опинився на війні. На страшній війні, де, до останнього подиху, хлопці та дівчата, боронять свою рідну землю, захищають нас ціною свого життя».


Друзі згадують: «Дякуємо тобі Денисе, за сміливість, відвагу, мужність. Низький уклін твоїм бабусі і дідусеві, що виховали справжнього героя. А ми докладемо всіх зусиль, щоб пам'ять про тебе та інших героїв завжди була жива. Слава Героям! Вічна пам'ять».

Військовий шлях

Денис пішов на війну добровольцем. Пройшов додаткову військову підготовку та вишкіл у Великобританії. Повернувся з навчання вже «снайпером» і став на захист нашого життя. Загинув Денис 3 березня 2023 року в м.Бахмут від ворожого мінометного обстрілу. 

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Поліг в бою солдат Денис Завіна:

Злетів душею в Небо, на спочин…

В скорботі ми, сумує Україна,

Бо ще один її загинув син…

Денис за зброю взявся добровільно:

Був поклик серця, у якому гнів!  

І мужньо, з побратимами він спільно –

Поборювати ворога умів…

Але в непереможному Бахмуті

Нещадним був ворожий міномет…

Трагічна мить… Та тільки не забуті

Ті, хто не дав кремлівській букві «Zет»

Зацарювати в нашій Батьківщині:

Усім Героям Слава і тобі –

Звитяжному Денисові Завіні! –

Ти з нами і тому ми – не слабі!

Джерела