Олександр Ларіонов

1973-2022 рр.

Біографія

Олександр Борисович Ларіонов народився 19 квітня 1973 року в місті Кропивницький. Навчався в загальноосвітній школі №22 (тепер Гірнича гімназія) Після закінчення школи продовжив освіту в Кіровоградському СПТУ №6. З 1993 по 1999 рік проходив службу в органах внутрішніх справ. З 2006 року працював прохідником на Інгульскій шахті, а потім на Новоконстантинівській 

Родина

Залишились – його дружина, син Денис (2002 року народження) та донька Марія (2013 року народження). 

Відгуки друзів

Дружина згадує, що Олександр був дуже люблячим, турботливим батьком для дітей та надійною підтримкою і люблячим чоловіком. Нам його дуже-дуже не вистачає. Чесний, порядний... 

Друзі кажуть: "Герої не вмирають... бути поруч перестають… Пам'ятаємо. Любимо. Сумуємо...."

Військовий шлях

З 1991 по 1993 роки Олександр проходив службу в Збройних Силах УМВС України. Також служив в Узбекистані, потім – в Югославії. 

З перших днів війни Олександр записався до лав Збройних Сил, бо по-іншому не міг вчинити. Загинув 12 березня 2022 року, при виконанні військових обов'язків.

Нагороди

П’ятьох захисників із Кропивницького, які загинули 12 березня внаслідок авіаудару по військовому аеродрому «Канатове», посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня: Євген Клименко, Юрій Марзін, Олександр Ларіонов, Сергій Савченко, Сергій Залевський (Указ Президента Про відзначення державними нагородами України» №329/2022 від 11 травня 2022 року). 

Вічна пам'ять Герою!



Герої справжні зовсім не вмирають:

Вони у нашій пам’яті живуть!

А Збройні Сили ворога скарають:

Познищують, навіки проженуть!

Ти, Олександре, був порядним, чесним:

Ти жити вмів і вмів життя віддать.

Нехай тебе, осяянням небесним,

До себе прийме Божа благодать.

Джерела