Антон Колот

1991-2023 рр.

Біографія

Колот Антон Володимирович народився 12 травня 1990 року в сім’ї військовослужбовця. До трьох років проживав в Узбекистані у місті Термез. Потім сім’я переїхала до Чернігівської області місто Городня, де хлопчик розпочав навчання в Городнянській школі №2.

У 2000 році сім’я переїхала до Кіровограда (нині Кропивницький). На новому місті Антон змінив не одну школу (навчався в школах №16 та №10), допоки його родина не оселилась остаточно в мальовничому селищі Новому, де з 2002 року по 2007 рік навчався в ЗОШ №10 (Ліцей "Новенський"). Після закінчення 11 класу вступив до ТМСГ, де провчився один рік та був призваний до лав ЗСУ. З 2008 року проходив службу в учбовому центрі ВВ в місті Золочеві Львівської області, отримав дві нагороди «За зразкову службу» I та II ступенів. Після учбового центру служив в м. Дніпрі на посаді заступника командира взводу у званні сержанта.

У 2009 році був звільнений з лав ЗСУ, повернувся до Кіровограда та пішов служити до ДКВС №6. За час проходження служби отримав звання прапорщика.

Захоплення

Антон захоплювався астрономією та історією, займався спортом (легкою атлетикою та мотокросом), за свої досягнення неодноразово отримував грамоти та подяки.

Відгуки друзів

Антон був простим хлопцем, дуже любив життя, багато мріяв і мав плани на майбутнє.

Рідні та близькі відчувають невимовний біль з приводу втрати найкращого сина, брата та друга. Всі, хто хоча б раз зустрічався з Антоном за життя, назавжди запам’ятали його життєрадісним, цілеспрямованим, сміливим та справедливим чоловіком. В їхніх серцях Антон завжди живий!

Військовий шлях

З 2008 року Антон Колот проходив службу в учбовому центрі ВВ в місті Золочеві Львівської області, отримав дві нагороди «За зразкову службу» I та II ступенів. Після учбового центру служив в м. Дніпрі на посаді заступника командира взводу у званні сержанта.

У 2009 році був звільнений з лав ЗСУ, повернувся до Кіровограда та пішов служити до ДКВС №6. За час проходження служби отримав звання прапорщика.

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України Антон не вагаючись прийняв рішення стати на захист своєї Батьківщини та з 19 серпня 2022 року був призваний до лав ЗСУ. Захищав Україну в Запорізькій, Херсонській  та Донецькій областях.

2 січня 2023 року у місті Соледар, що на Донеччині, українські війська вступили у тяжкий бій та мужньо тримали оборону. 3 січня 2023 року під час артилерійського обстрілу з боку збройних сил рф, виконуючи бойове завдання  Колот Антон загинув.

Похований Колот Антон Володимирович 13 січня 2023 року на «Алеї Слави» Далекосхідного кладовища. Командиром подано документи для нагородження Героя посмертно.

Нагороди

Антон Колот має дві нагороди «За зразкову службу» I та II ступенів.

Командир Антона подав документи для його нагородження посмертно.

Вічна пам'ять Герою!

Джерела